View Single Post
Staro 15.10.2008., 21:17   #1
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Gigabyte EP45/43-DS3x/DS4/DS5/DQ6/Extreme Thread

Gigabyte EP45-DS5

Pozdrav, rekao sam da ću napisati nekoliko riječi o Gigabyte EP45-DS5

pa evo ovako, prvo sam se susreo sa nemogućnošću OCa, svaki pokušaj iznad 350FSB bi završavao BIOS recoveringom, tj. ploča bi se vraćala na deafult postavke (inače ploča ima dual BIOS). Radilo se o BIOSu F5. Stavljanjem najnovijeg BIOSa F12 riješen je problem OC-a, kao i problem koji se ponekad događao; znao se pojavljivati BSOD nakon s3 stand bya...

Sada ploča radi nekih 17 sati dnevno na 400FSBa bez dizanja voltaže. Temperatura u idleu je sada 40C stim da mi j ekućište vrlo loše provjetreno. Ploča ima 10 SATA portova, a oni su nekim povodom ili neznam kako da to nazovem, nelogičnošću loše raspoređeni tj. različito okrenuti, uglavnom tu je
slika

onaj DES Advnaced je utillity za smanjenje potrošnje računala, ideja je ok, ali u praksi ušteda je mala, no ako nekom računalo radi 24/7 onda to i nije loše, no valja napomenuti da DES ne radi ako je računalo OC-ano...

zanimljivi su i CMOS, POWER i RESET button na ploči...
inače ne mislim raditi neki veliki OC, za moje potrebe ploča je više nego dobra. Najveća zamjerka je na nemogućnost kontrole system ventilatora...

Zadnje izmijenjeno od: Buger. 18.10.2008. u 14:44. Razlog: preglednost teksta
Buger je offline   Reply With Quote