Pozdrav!
Kolegi se zblesao hard na laptopu (WinXP / NTFS / jedna particija) i više ne može podignuti Windowse (
neki dll missing, contact support). Ali. naravno, sad se sjetio da ima jedno 2-3 GB slika na, i samo na, hardu.
Pokušao sam napraviti jednu reinstalaciju bez formatiranja ali kad u setupu izaberem (jedinu) particiju na disku, Win kaže da to nije valid particija i da je obavezno moram formatirati ako želim nastaviti setup. Ja pretpostavljam da se zbrkala MFT, uzrok još ne nadzirem, nadamo se software-skom!

Digao sam na laptopu live cd Ubuntu, preko njega sam mogao doći do Win particije i on je uz dosta muke, pokazao file and folders na hdd-u. Tu sam zamjetio da je
jedino folder "Documents and settings" prikazan kao file a ne kao folder.
Izvadio sam 2,5" IDE i stavio ga ujedno externo kučište za 2,5" diskove. Spojio ga na komp, on se zavrtio i Windowsi su ga prepoznali kao Removable disk, prazan! (Zaboravio sam pogledati properties da vidim što to Windowsi vide.)

E sad, pokušao sam sa nekoliko programa za spašavanje podataka ali većina njih uopće ne da mogućnost analize Removable diskova (niti ovog niti jednog sticka koji je također bio spojen) nego samo PATA/SATA diskova.
Ni ne znam kako se svi zovu, znam za
GetDataBack i
RecoverMyFiles. Imam i neki "
Data recovery 15-in-1" sa 15 programa za vraćanje podataka ali... ne znam kojem da se priklonim!
Imate li vi neki savjet koji bi program mogao počupati podatke sa 2,5" IDE diska spojenog preko externog kučišta na USB 2.0??? Ide li to uopče ako je s*****a MFT tablica? (Pri pogledu na
Disk Menagement Windowsa nema nikakvih
Removable diskova, ništa što je spojeno na USB)!
Any help???