View Single Post
Staro 15.10.2008., 14:07   #76
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor maxxp Pregled postova
Vidim da u Corsu imaš Minebeu pa me zanima, obzirom da imaš i S-Flex i Slipstream, usporedba tih tri ventića...i zašto baš Minebea u napajanje a ne recimo jedan od ova dva potonja.
Minebea mi je bila prvi Scythe i mogu reci da ima vrlo dobar omjer protoka i broja dBA (nije bila dostupna S-Flex serija, a kod Slipstream-a samo poneki neodgovarajuci model), sto mi je bilo primarno za PSU.
Mislim da je i staticki tlak kod Minebea-a nesto veci nego kod preostale dvije serije pa je i to pridonijelo odluci (heatsinkovi traze sto vecu vrijednost, uz dobar protok ofkors).

Kod Slipstream modela do izrazaja dolazi protok (1900 RPM model ~180 m3/h), sto ih cini vrlo dobrim za rashladjivanje casea (nije toliko bitna statika).
Kvalitetnom raspodjelom po kucistu se moze dobit poprilican protok, a postavljanjem u seriju i poboljsan tlak.

S-Flex model (tih rad) se pak moze koristit kao sekundarni case vent za npr. mjesto u caseu gdje se sumnja u nedostatak protoka, a da se pritom ne poveca broj dBA

Ukratko:

Slipstream - protok (case fan)

S-Flex - vrlo tih rad, ali i veca cijena

Minebea - optimalan omjer protok/dBA uz ostvarivanje kvalitetnog statickog tlaka (heatsinkovi)

@mod: jos jednom isprika za OT