View Single Post
Staro 14.10.2008., 14:37   #1
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Zašto Chieftec WH-02-B-B kučište serije "Smart" nije hit ?!?

gledajući na chieftec.eu kučište WH-02-B-B sam uvijek preskakao i nisam ga ni pogledao.
Najčešće sam gledao na forumu vrlo popularnu serju "Mesh".
Kučišta Mesh i Uni serije su vrlo ljepa, kvalitetna i ne preskupa(oko 450 kuna)
Međutim, u odnosu na npr. Cooler Master CM690 ili Sharkoon Rebel 9 Economy edition imaju ponekih prednosti i mana.
Prednost je "tenkovski" kvalitetno i robusno kučište, koje ostavlja snažan dojam svojom težinom i debelim i čvrstim bočnim stranicama, a meni se sviđa i neatraktivan i ne pomodan ali "ozbiljan" izgled.
Mane, po meni, su korištenje bočnih 92 milimetarskih ventilatora za usis i hlađenje HDD-ova(umjesto prednjih 120 milimetarskih kao na CM690 ili Antec 182), mnogobrojni bočni otvori za ventilatore (i to opet ne 120mm, nego 92mm!).
Također, kavez za diskove je jako nespretno riješen, pogotovo ako želimo "ovijesiti" diskove na laštiku iz gaćica kako je to savjetovano na forumu.
Znači, kučišta Cheiftec mi se sviđaju, ali su pomalo zastarijela u odnosu na Cooler Master i ostala bolja kučišta, pa sam kupovinom Cheifteca bio prisiljen na kompromis.

Prošli tjedan sam navratio u novootvoreni Ve-Mil centar u jednoj splitskoj robnoj kući.
Na stalaži je bilo izloženo nekoliko Cheiftec kučišta i ja sam isprve pomno razgledao kučište serije Mesh( jer sam ga mislia kupiti Uni, koje je isto kao i Mash ali druge maske).
Na kučište WH-02-B-B nisam obračao preveliku pozornost jer sam mislia da je potpuno isto kao i Mesh, ali meni ružnije prednje maske.

Međutim slučajno primjetim da WH-02-B-B serije "Smart" nema bočnih rupa za ventilatore!!! (koje sam ja na Mesh/Uni namjeravao zatvoriti u DIY aražmanu).

Pogledam malo bolje kučište, kad ono ni kavez za diskove nije kao na Mesh/Uni seriji!

Dapače, WH-02-B-B Smart serije ima prednju usisnu masku sa sačastim rupicama isto kao i CM690, Rebel9 ili Antec 900 npr., ali za razliku od tih kučišta ima još i prozračna vratašca tako da se bijeli CD-RW ne vidi. (sjećam se da je uvaženi forumaš Visage u review-u svojih Spire kučišta izjavio da ne voli kučišta bez vrata)
Ni ja ne volim kučišta bez vrata jer gube na eleganciji prilikom ugradnje DVD jedinice.

Dalje, kavez za diskove je 5,25", pa dolazim do ideje da je 3,5" diskove vrlo lako moguće ovijesiti na gume/laštike iz gaćica horizontalno( jer ima dosta mjesta između diska i stranica kaveza)!
Zbog horizontalnog oviješavanja diskova moguće je ovjesiti i više diskova (njih četiri, pet!)

Cijena je malo viša od Bravo/Uni serije (oko 600kuna), ali za cijenu se dobiju i dva kvalitetna 120mm Cheiftec ventilatora koji pojedinačno koštaju stotinjak kuna, pa je cijena kučišta IMHO vrlo umjerena.

Evo i slike koje sve govore:

Prvo prednja maska na kojoj se vide prednji sačasti otvori za zrak kao kod CM690, ali tu su i vrata!

Ovdje se jasno vidi da ni ljeva ni desna bočna stranica nemaju otvora:

A ovo je IMHO odličan prostor za diskove i optiku:

Na vrhu kučišta je diskretan otvor za 120mm vent koji jednostavno iznutra možemo zatvoriti, ili ostaviti vent da lagano izbacije topli zrak na 5 ili 7 volti.

Evo link na stranice proizvođača: http://www.chieftec.eu/index.php?opt...90&Itemid=557#

Meni se ovo kučište čini skoro idealno, pa molim primjedbe upoznatijih/iskusnijih, ako primjedbi uopće i ima prije nego što rezerviram ovaj case?

Zadnje izmijenjeno od: Terminator02. 14.10.2008. u 14:48. Razlog: greške u tipkanju, dodan link na chieftec.de
Terminator02 je offline   Reply With Quote