Pozdrav svima, long time lurker, first time poster. Slazem si konfu za 8k-9k kn pa sam odlucio searchom potrazit slicnu temu da ne otvaram novu (cisto da znate cemu ozivljavanje ove teme). Komp bi bio vecinom za vrtit igre (fallout 3, arr) i povremeni c#, c++, blender i nestoCAD. Ne planiram nikakav overclocking, eventualno jos jednu graficku tijekom iduce godine. Vec neko vrijeme nisam pratio trziste pa me malo istrpite ako postavim neko glupo pitanje.
Anyway, konfiguracija je slozena ali imam nekoliko pitanja/nedoumica:
Procesor: E8400
Grafulja: HD 4870 512mb DDR5
Disk: WD 640 GB (WD6400AAKS)
To je ono sto je sigurno, da pocnem sa pitanjima:
1. Gigabyte X48-DS4, Gigabyte EP45-DS4 ili ASUS P5Q-nesto? Citao sam tu negdje da je X48 chipset vise crossfire friendly od P45, ali jeli gigabyte maticna dobar izbor?
2. Uzeo bih 4 gige rama, vidio sam da se preporucaju mushkin rami no u hg-spotu imaju nekoliko modela. Isplati li se uzimat recimo Redline X-line koji su na 1000Mhz ili 800MHz modele? Koliko je kingmax losiji tu?
3. Freezer 7 Pro je dobar izbor za kuler? Ako ne mislim clockat, boxani ipak nece biti dovoljan? Iskreno, naginjem prema kupovini zasebnog kulera, nemam bas vjere u boxane kulere.
4. Corsair 450 VX, 550 VX ili 520 HX? Koliko je dovoljno/preporuceno kad je napajanje u pitanju?
5. Samsung 2232 BW ili 2253 BW? Vazno mi je da su boje dobre, da je responsive i sve ostalo sto je za gaming bitno.
6. LG H55 za opticki? Y/N
Nije bas kratko i sazeto, ali hvala ako stignete odgovoriti.