Citiraj:
Autor Karlo2304
@Roberto
Pa ja sam si našao nešto slično što mi se sviđa.
Ne znam je li ok. Meni se čini u redu.
MBO Asus M3a78-EH - 539kn - sviđa mi se jer ima wifi već na sebi i koliko sam skužio chipset 780G je čist u redu
CPU AMD Athlon64 X2 5400+ Black Edition - 529kn
RAM Kingmax 2Gb DDR2 800Mhz - vjerovatno neću uzeti grafički 8600 nego ću si ostaviti ovu koju imam (onda bi išao na 4Gb RAM), no moram viditi da li ima podršku za DX10 i Aero sučelje.
Ako nema onda vjerovatno će ići ova 8600.
Uglavnom hvala na savjetim
|
780G čipset je manje više ok, ali ja bih zaista na tvom mjestu išao na 790gx. S njom dobiš integriranu grafičku nemalih mogućnosti - možeš nešto čak i pristojno odigrati, a multimedijalne mogućnosti su joj izvrsne. Ako ti ne odgovara ova Biostarka koju je spomenuo McG, pogledaj u
ovom topicu karakteristike nekih drugih AM2/AM2+ ploča.
Kasnije, ili odmah, lako ubodeš dodatnu jaču VGA, možeš čak kupiti i neku koja će ti raditi u Hibrid Crossfire modeu, time još malo možeš dobiti na performansama. Mada ne uvijek i u svim igrama.
Inače na ovu ploču ti jednog dana kao vrlo zgodan upgrade dođe neki X4 procesor, 790gx je vrlo dobar čipset za njih.
Na bržem ramu nećeš osjetiti veliki napredak, na većoj količina uglavnom da, mada mislim da ti je dosta uzeti 2 gige rama.
Velim, ako ćeš kupovati, nemoj ići ispod ovog što ti je McG napisao.