Postovanje,
Mislim napraviti "kucni server" koji bi mi pogonio vmware esx ili windows hyper V s 3-4 guest server masine. E sada posto ovo nece biti pravi server, nego jednostavno kucni server koji ce mi sluziti za testiranje ne znam dali mi se uopce isplati uzimat nekog xeona clovertown ili harpertown.
Najveci problem cod c2d q procesora sto desktop ploce imaju limit od obicno 8GB rama (koliko sam ja uspio vidjeti). Dali postoji veci limit?
Za pocetak 8 GB rama mi je dovoljno, valjda ce biti i u buducnosti. Ako znate neku desktop plocu s mogucnosti primanja vise RAM-a molim vas da me obavjestite
Kod xeona najveci problem mi je cijena. procesori i nisu toliko skupi koliko je skup ram i ploce (ne znam di uopce u HR ima tyana ili supermicra??)
Na brzinu sam slozio konfiguraciju u vemila, bez graficke i bez monitora i ispala me oko 5k kn
Molim preporuke dali je za ovakav server dovoljan neki c2d q (ala q8200). U koju maticnu da to piknem (najveca prednost je da moze sto vise rama primit i da ima RAID). Hvala na prijedlozima
Znam da trazim puno za malo ali sam mala firma u razvoju i nadam se da mi kasnije nece biti problem pristutiti neki 2xQXeon i 50GB rama