View Single Post
Staro 14.10.2008., 12:51   #9
Karlo2304
Premium
Moj komp

Karlo2304's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Ajde nemojte paliti covjeka, vidite da hoce samo css igrati. kod mene radi na 1680*1050 s 200-400 FPS ako maknem lock dakle i 8600GTS ce mu tu davati posve dovoljne performanse. To da ne vrijedi 200kn stoji ali pokusajte ju kupiti za manje (dobro, tko bi to uopce zelio kupiti ali eto, pokusajte... ).
Ionako je bolje da tu ustedi lovu i trosi na ovu periferiju za kojom pati jer misli da ce ga x-fi uciniti super 1337 igracem kojeg nece nitko moci zaklat jer ce cuti noz 10 sekundi prije nego ga T izvuce uopce :P

EDIT: sad vidim da ima 2900GT. Osim ako nije ekoloski osvjesten i potrosnja struje ga sekira stvarno ne vidim koja budala moras biti da to zamjenis sa 8600GTS
Zapravo, cijela konfiguracija mu je posve ok i moze gurati valjda sve danasnje naslove odlicno a kamoli ne CSS. Umjesto da tu uzivate troseci tudje novce recite mu istinu - ne isplati mu se nista mjenjati. Osim ako nece potrositi barem 2500kn tako da moze reci da je dobio "osjetno" bolju konfu a ne samo na papiru i benchovima
Prvo nisam nikakva budala i molio bih bez vrijeđanja.

Ne znam po čemu ti je moja konfiguracija ok. Imam DDR1 na 400Mhz, sporiji CPU. Sa ovim novim komponentama šta sam naveo da bih uzeo (znači MBO, CPU i RAM) mislim da bi razlika bila meni jako primjetna. Što se tiče grafičke to ću vidjeti i za to uopće nisam pitao savjet (iako sam zahvalan na mišljenjima).

Dao bih i jedan primjer:
Moju konfu već vidite na mom profilu, dok na poslu imam slično računalo samo AMD64 x2 4200+ na AM2 socketu, isto 2Gb RAM-a samo DDR2 na 667Mhz, HDD Seagate 250Gb Sata2 i neku bezveznu integrirku. Doma se vrti WinXP dok na poslu Win Vista Ultimate.
Razlika u svakodnevom radu je primjetna i puno je ugodnije raditi na računalu na poslu (iako Vista troši više resursa), isti je software instaliran na oba dva računala. Naravno zbog integrirke na računalu s posla igrice nije moguće (niti smijem) igrati, ali subjektivan dojam što se tiče brzine je da je računalo s posla puno brže (tu ne spominjem igre).

Što se tiče zvučne kartice to mi nije hitno, te sam za savjet htio pitati kasnije za savjet da li se to isplati. Razmišljao sam se između nekih 5.1 slušalica ili stereo slušalicama sa X-fi karticom koja ima emulaciju "X-Fi CMSS-3D Headphone" budući da mislim da bi mi to pomoglo u igranju CSS-a. To nije trenutačno nije bitno niti je ovdje tema.

Pozdrav

@Roberto
Pa ja sam si našao nešto slično što mi se sviđa.
Ne znam je li ok. Meni se čini u redu.

Znači uzeo bi:

MBO Asus M3a78-EH - 539kn - sviđa mi se jer ima wifi već na sebi i koliko sam skužio chipset 780G je čist u redu
CPU AMD Athlon64 X2 5400+ Black Edition - 529kn
RAM Kingmax 2Gb DDR2 800Mhz - vjerovatno neću uzeti grafički 8600 nego ću si ostaviti ovu koju imam (onda bi išao na 4Gb RAM), no moram viditi da li ima podršku za DX10 i Aero sučelje. Ako nema onda vjerovatno će ići ova 8600.

Uglavnom hvala na savjetim
Karlo2304 je offline   Reply With Quote