View Single Post
Staro 13.10.2008., 17:50   #12
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
evo da ne otvaram novu temu ovdje cu pitati : imam Blue storm II 500W
e i problem je ni vise ni manje nego : prozujao je...ugl nije da ga nesto silno opterecujem ili nesto ali nije prozujao u smislu da se cuje da se vent vrti (kao kod onih malih zujalica na maticnim plocama) nego je poceo krciti nekako tj.suskati...ugl taj zvuk pocne jednostavno pilati u mozak...ucim za kolokvij, a napajanje ko da mi netko štema zid u susjednoj sobi...napajanje nadglasa 4 ventilatora+hdd(star 8 godina) u kucistu...nemam ja nista protiv zvukova od ventova na velikoj brzini kad se vrte ali u ovaj ventilator od napajanja kao da je usao pijesak ili nesto...definitivno nije <25db kako pise na kucistu

e sad...sudeci po svemu procitanom on bi trebao imati automatsku regulaciju ventilatora tj. kad se zagrije trebao bi hladiti a kad ohladi smanjiti brzinu/iskljuciti se..
moje pitanje je sljedece (ako je netko pokusavao) :

Teoretska pretpostavka #0 : onaj 12cm vent koliko sam ja shvatio upuhuje zrak iz kucista u sebe

Teoretska pretpostavka #1: posto mi je napajanje pod garancijom nebi ga radje otvarao, ali bi li se moglo nekako bypass-ati vent od napajanja tako da se s vanjske strane napajanja postavi neki 12cm ventilator koji ce raditi na nekoj xy brzini (nevazno kojoj, nevazno koliko buke samo da ne pila u mozak) i time upuhivati zrak u napajanje preko (doslovno) ventilatora od napajanja(koji bi [makar u teoriji] bio ugašen jer bi temp bila ok).S tim ventilatorom (makar u teoriji) koji bi upuhivao zrak u napajanje nebi bilo potrebe da se ovaj unutar kucista pali(makar u teoriji #2)

Teoretska pretpostavka #2 : a da uz to na vanjsku stranu postavim još jedan vent koji ce isisavati zrak iz napajanja bi li to pomoglo (u najgorem slucaju). Znaci jedan 12cm vent koji upuhuje zrak u napajanje i jedan koji izbacuje

e i jos nesto da pitam : bi li mozda pomoglo da nekako provam ukapati meh.ulja u vent?

eh da napajanje je staro kojih 10mj cini mi se...trebao bi pogledati na racun...i ocisceno je od prasine koliko se to moglo sa fenom i kistovima...(trebali ste vidjeti efekt kad sam ukljucio susilo za kosu od 2kW da malo "propuse" napajanje)

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 13.10.2008. u 18:03.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote