View Single Post
Staro 13.10.2008., 13:52   #1975
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor njubina Pregled postova
Imam Vistu sp1 32 bita i jako sam zadovoljan ali jedna me sitnica nervira.Prilikom konekcije na net (dsl bridge konekcija) moram nekoliko prozora ovoriti uzastopno kako bi se spojio na net.Može li to slično kao na xp sa dva klika ? Zbog određenih stvari ne želim staviti modem u root mod.

E to i mene iritira, jedina stvar koja mi smeta kod viste.
Sa XP sam imo start-connect to-ADSL, i istog trena se spoji.
A vista: start-connect to-odaberem ADSL u tree menu-otvori se prozor za konekciju-odaberem svoju konekciju-stisnem connect-pa se otvori još jedan prozor (sa username i password)-tu stisnem connect-i onda se spaja nekih 30-ak sec-i onda moraš close da bi zatvorio taj prozor.
Prođe me volja za internetom

Spoji se on odmah na internet, skužio sam jer se nod32 odmah updejta (a i kad sam zvao tcom, rekli su mi da oni mene odmah vide kao online), ali on još nekih pol min vrti "Registering your computer to network...." tak nekaj, i za to vrijeme ne mogu recimo IE otvorit, pukne veza.

U zadnjih mjesec dana sam deset puta resetiro modem, ponovno sve instalirao, otvarao portove i ne znam ti šta sve ne, jer mi se često dogodi da tokom spajanja na net samo piše "Connecting through miniport wan ppt..." tak nešto, i tak ga mogu ostavit do sutra al se ne spoji na net.

Kako se to riješi? Jel to do Tcoma, router treba nariktat, il je do Viste?
Imam žičnu vezu, D'Link 584T router.

Tudum sam za routere i slično, znam ga resetirat i portove otvorit, a i to sam naučio napamet, drugo mi je sve nepoznanica.

Mislio sam da mi firewall ili nod guše vezu i da je zbog toga, al i nakon što sam potpuno ubio i jedno i drugo, i dalje se tak dugo spajao i radio probleme.
Rijetko, jako rijetko mi se spoji isti tren čim stisnem connect, u pravilu čekam skoro minutu. Nije čak ni to tog čekanja da se spoji, već to puko klikanje do sutra, otvori ovo, pa ono, pa ono drugo, onda connect, pa ako se i spoji, stisni close da zatvoriš taj wizard.

Ima li netko ideju kakvu, šta napravit?
Atrax je offline   Reply With Quote