View Single Post
Staro 12.10.2008., 13:55   #34
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Kojih crnih 10k ??
Pa ova se rasprava i zaoštrila na temelju činjenice da su 12.1" sub-notebook postali cjenovno pristupačniji i ne tako daleko od netbook-a !
A koja je razlika izmedju 12.1 incha i 14? 14 i 15?, 15 i 17? Kakva je razlika u cijeni. Malo po malo doguras daleko. Da skratimo pricu. 12.1 incha je jednostavno veci. Tocka

Citiraj:
Po kojoj to računici 6 cell baterija drži 5-6h spram 3 cell koja drži 2-2:30h ? Daj nemojte biti smješni,
kada stignu te baterije onda ćemo imati nekakve korisne činjenice bazirane na osobnom iskustvu a ne želje i pozdrave radio Valpova.
Ako bude 4-4:30h, biće dobro.
Pisanja ljudi. Eto ti racunice. jedna od velikih evolucijskih koraka za covjeka je bilo pismo. Znacilo je da ljudi ne trebaju usmenom predajom ili striktno vlastitim iskustvom uciti o necem.

Citiraj:
Nadalje, kakvo kopanje/nadograđivanje vi spominjete ? Osim ubacivanja dodatne memorije u ovlaštenom servisu
bilo koje drugo rastavljanje i "nabrijavanje" dovodi do gubitka garancije što možda nekim korisnicima neće smetat
ali vjerujem da velika većina voli imati garanciju.
Kakve veze kopanje ima sa svim mogucim USB dodatcima koji ti mogu dobro posluziti.

Citiraj:
Osim toga, @Mad_Duke.., zašto bi uopće nabrijavao netbook ako NE trebaš feature i mogućnosti notebook-a ?

Mislim., apsolutno razumijem kad @kreso7 kaže: ne trebam nootebook jer ne koristim "to i to", imam stolno računalo za to
i trebam netbook za određenu svrhu i jeftiniji je no ovakvi uleti da se za razliku u cijeni netbook može nabrijati da bude skoro kao notebook
dovode do pitanja: šta vi zapravo trebate a šta potajice želite da možete radit sa svojim netbook-om ??
Ne, potajice ne zelim notebook. Nego si ti usporedjivao nesto sto kosta preko 1.5K kuna skuplje, a ja sam samo rekao sto sve za tu razliku u parama mozes kupiti sto bi ti jos dobro dosla on the move. Plus, striktno sam naglasio da ne treba nista, jer zasto bi potrosio i do 50% vecu cijenu.

Citiraj:
Što se tiče potrošnje struje wind i društvo imaju štedljiv procesor i matičnu koja nije toliko usavršena/razvijena
kao centrino i centrino kompaktibilne platforme, zato toliko i troše.
Sam 945GSE chipset je sklepan na brzinu radi Atoma i troši nesrazmjerno više spram potrošnje istoga.
Noviji modeli možda dovedu do nekih izmjena oko same koncepcije po tom pitanju.
Koncepcija je trenutno ovakva kakva je. Dovoljna, a biti ce samo bolja.

I za kraj. Stuc, ovo nije laptop za tebe i ti UOPCE NE SHVACAS ljude kojima je namijenjen. Ako su ljudi zadovoljni sa istim, onda je to dobar proizvod za svoju target skupinu. Koja ocito nisi ti. Jer oprosti baljezgarije da ti Smart Phone moze posluziti za bilo kakvu e-mail korespondaciju je totalna nebuloza. Ti ocito pises mnogim svojim prijateljima mailove, porukice itd. Ali da te vidim kako ces poslati nekom prilagodjenu ponudu, provjeriti prijasnju suradnju, modificirati par dokumenata dok radis (osvjeziti bazu), poslati report i odraditi posao za par minuta na Smart Phoneu. Neces. Dok na UMPCu ces uz malu pomoc tipki alt+tab i enter sve to napraviti za tren.

Jos za kraj. Kada malo osjetis svijeta, malo vidis kakva sve zanimanja postoje, onda idi komentirati molim te, jer ti ocito poznas samo pojam "student" i "poslovni covjek". Mozda onda shvatis da 50% veca cijena je 50% veca cijena . Da ljudima treba ono sto im treba, a da je svaka vec investicija na uredjaj koji ima mogucnosti koje ti ne trebaju jednostavno promasena.
  Reply With Quote