Citiraj:
Autor w!cked
Jesu, ali su zato i jeftini. Zašto bih davao 10k kn na neki 12" samo zato jer ima puno više opcija, a neću ih nikad koristit?............
|
Kojih crnih 10k ??
Pa ova se rasprava i zaoštrila na temelju činjenice da su 12.1" sub-notebook postali cjenovno pristupačniji i ne tako daleko od netbook-a !
Citiraj:
Autor w!cked
Ili uzmeš netbook sa 6-cell baterijom i radiš ~6 sati 
|
Gdje, po kojoj cijeni, si isprobao, radio tih 6 sati ili je to tvoje razmišljanje samo ?
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Po kojoj racunici bi trebali trositi 2-3x manje. A covjek ti je vec odgovorio da to dobivas stavljanjem 6cell baterije......
...........
A ja za tu razliku u novcima napravim prijenosno cudo od tog netbooka.
|
Po kojoj to računici 6 cell baterija drži 5-6h spram 3 cell koja drži 2-2:30h ? Daj nemojte biti smješni,
kada stignu te baterije onda ćemo imati nekakve korisne činjenice bazirane na osobnom iskustvu a ne želje i pozdrave radio Valpova.
Ako bude 4-4:30h, biće dobro.
Nadalje, kakvo kopanje/nadograđivanje vi spominjete ? Osim ubacivanja dodatne memorije u ovlaštenom servisu
bilo koje drugo rastavljanje i "nabrijavanje" dovodi do gubitka garancije što možda nekim korisnicima neće smetat
ali vjerujem da velika većina voli imati garanciju.
Osim toga, @Mad_Duke.., zašto bi uopće nabrijavao
netbook ako
NE trebaš feature i mogućnosti
notebook-a ?
Mislim., apsolutno razumijem kad @kreso7 kaže: ne trebam nootebook jer ne koristim "to i to", imam stolno računalo za to
i trebam netbook za određenu svrhu i jeftiniji je no ovakvi uleti da se za razliku u cijeni netbook može nabrijati da bude skoro kao notebook
dovode do pitanja: šta vi zapravo trebate a šta potajice želite da možete radit sa svojim netbook-om ??
Što se tiče potrošnje struje wind i društvo imaju štedljiv procesor i matičnu koja nije toliko usavršena/razvijena
kao centrino i centrino kompaktibilne platforme, zato toliko i troše.
Sam 945GSE chipset je sklepan na brzinu radi Atoma i troši nesrazmjerno više spram potrošnje istoga.
Noviji modeli možda dovedu do nekih izmjena oko same koncepcije po tom pitanju.