[quote="Mar"]Zato jer su toliko slabiji od normalnog laptopa, imaju SSD i manje ekrane, no opet imaju chipset koji troši više od modernih centrino platformi.[/quote
Nemaju nužno SSD, možeš birat. A ovo s ekranom mi je smiješno, mislim, naravno da bi svi mi htjel ekran od 22" da se može sklopit u 10". Pa mislim, kakve su to gluposti, ekran od ~10" je neizbježna posljedica male veličine samog netbooka.
Citiraj:
Autor Mar
Ovi netbookovi su maksimalno ograničeni u pogledu iskoristivosti van okvira internet+office.
|
Jesu, ali su zato i jeftini. Zašto bih davao 10k kn na neki 12" samo zato jer ima puno više opcija, a neću ih nikad koristit? Da želim te opcije onda bih i platio za njih, ovako ne moram jer mi nisu potrebne.
Citiraj:
Autor Mar
Poslovni ljudi ionako neće kupiti takvo računalo i neće štediti svaku kunu, njima će kupit firma. Takvo računalo kupuju studenti koji nemaju za išta bolje i šminkeri kojima je Macbook Air preskup
|
Istina, da nisam student i imam firmu koja će platit onda bih uzeo neku bombu od lapa i imao ga za SEBE, a zatim bih otišao i kupio svojim novcem netbook koji bih koristio za posao
Iako, u krivu si da studenti to kupuju jer nemaju za ništa bolje, imam za bolje, ali mi bolje ne treba. Ovo što nude mi je dovoljno, a cijena je upravo zbog tog manja.
Citiraj:
Autor Mar
I onda 2-2.5h radiš kao poslovni subjekt i odjednom... baterija ode gecrkt.. zakon.
Ako si poslovni čovjek i treba ti visoko mobilan "ured za van" (T-com ftw), onda uzmeš neki pošteni laptop tipa 12" IMB/HP/Dell poslovnu liniju kojima baterija traje 8h i miran si.
|
Ili uzmeš netbook sa 6-cell baterijom i radiš ~6 sati