View Single Post
Staro 12.10.2008., 10:59   #29
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Po kojoj racunici bi trebali trositi 2-3x manje. A covjek ti je vec odgovorio da to dobivas stavljanjem 6cell baterije.
Zato jer su toliko slabiji od normalnog laptopa, imaju SSD i manje ekrane, no opet imaju chipset koji troši više od modernih centrino platformi.

Citiraj:
Zato jer za to NE SLUZE i NISU NAMIJENJENI. Pazi sad igru rijeci. Prijenosno racunalo. (ponovit cu opet) Prijenosno. Ako hoces gledati bluray, nabavi si linijski player, playstation ili napravi HTPC.
Niti normalni laptopi nisu namjenjeni za to, kao što niti MTB nije namjenjen za nosit spizu iz dućana, a to ljudi rade, pa opet funkcionira.
Ovi netbookovi su maksimalno ograničeni u pogledu iskoristivosti van okvira internet+office.

Citiraj:
Jel ti koristis mail ikada? Probaj se kretati kroz XY broj filtera za mailove, odgovaraj na hrpu mailova etc. sa smartphoneom koji nema ni qwerty. A reci mi mobitel koji ima vise video mogucnosti od netbooka, makar i 7incha Asusa. Da li ti gledas HD na ekranu moba?
Poslovni ljudi ionako neće kupiti takvo računalo i neće štediti svaku kunu, njima će kupit firma. Takvo računalo kupuju studenti koji nemaju za išta bolje i šminkeri kojima je Macbook Air preskup

Citiraj:
U 2 godine sam procitao 35871 mailova i napisao njih 2764. Prilikom svakodnevnog rada trosis vrijeme prilikom pregledavanja excel tablica, prilagodbom ppt. prezentacija, feedbackiranjem ljudi i njihovih radova etc. Proveo sam 3.5 mjeseca van zemlje u godinu dana sa svojim 15.4 2.9 kila teskim HPom. Gadi mi ga se otvarati i paliti osim ako ne moram i cekam prve novce da si copim neki netbook. Neznam ako si ikada putovao negdje avionom, ali imas recimo jednu lijepu stvar koja se zove maks. kilaza. Ma, uzmi i najskuplji SP na trzistu. Njegova svrha nije da bude glavni uredjaj , nego komplementarni uredjaj.
I onda 2-2.5h radiš kao poslovni subjekt i odjednom... baterija ode gecrkt.. zakon.
Ako si poslovni čovjek i treba ti visoko mobilan "ured za van" (T-com ftw), onda uzmeš neki pošteni laptop tipa 12" IMB/HP/Dell poslovnu liniju kojima baterija traje 8h i miran si.

Citiraj:
I koliko mislis da bi drzala baterija na tom SP-u? A jos budi pametan i uvecaj vrijeme potrebno da nesto napravis na SPu naspram netbooku.
S obzirom da je SP daleko manji i da ne riskiraš krađu, oštećenje, proljevanje pića, a nudi skroz ok i rudimentarne mogućnosti maila nabrzinu to je sasvim dostatno za veliku većinu korespodencije.
Nije vrag da ćeš netbook teglit kao i mobitel bilo gdje di ideš?

Citiraj:
A ja za tu razliku u novcima napravim prijenosno cudo od tog netbooka. A uostalom. Zasto bi ja potrosio jos u nekim slucajevima cak 50% vise para? I sta ce meni 12 incha. Pa da hocu 12 incha kupio bi 12 incha laptop.
Ako si poslovni korisnik kojemu je to računalo alat za zaradu, mislim da ti neeć biti problem potrošiti koju tisuću više za nešto robusnije, pouzdanije, polivalentinje i računalo s boljom ergonomijom.
Mar je offline   Reply With Quote