View Single Post
Staro 12.10.2008., 04:47   #28
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Gledaj, to ne bi trebalo tako biti...
Ovi netbookovi troše slično struje kao i veća 12" bratija, a to je loše, trebali bi trošiti barem 2-3x manje.
Po kojoj racunici bi trebali trositi 2-3x manje. A covjek ti je vec odgovorio da to dobivas stavljanjem 6cell baterije.

Citiraj:
Ne, nisam.
Uopće ne kužiš poantu takvih laptopa - zašto ih ne iskoristiti kao blu-ray/hd player i prištekati na lcd/plazmu za gledanje HD-a?
Zato jer za to NE SLUZE i NISU NAMIJENJENI. Pazi sad igru rijeci. Prijenosno racunalo. (ponovit cu opet) Prijenosno. Ako hoces gledati bluray, nabavi si linijski player, playstation ili napravi HTPC.

Citiraj:
Ti uređaji imaju samo 2 namjene - badanje po wordu i kvazi-surfanje, s smartphoneom dobiješ to + foto/video + mobitel + media player.
Jel ti koristis mail ikada? Probaj se kretati kroz XY broj filtera za mailove, odgovaraj na hrpu mailova etc. sa smartphoneom koji nema ni qwerty. A reci mi mobitel koji ima vise video mogucnosti od netbooka, makar i 7incha Asusa. Da li ti gledas HD na ekranu moba?

Citiraj:
Pa recimo jedan takav uređaj koji košta 2-3k kn zamjenjuje netbook po više-manje svemu i mobitel također, tako da je u biti isplativiji.
Moj bicikl je bolji od tvog motora.

Citiraj:
Za mail je SP sasvim dovoljan.
U 2 godine sam procitao 35871 mailova i napisao njih 2764. Prilikom svakodnevnog rada trosis vrijeme prilikom pregledavanja excel tablica, prilagodbom ppt. prezentacija, feedbackiranjem ljudi i njihovih radova etc. Proveo sam 3.5 mjeseca van zemlje u godinu dana sa svojim 15.4 2.9 kila teskim HPom. Gadi mi ga se otvarati i paliti osim ako ne moram i cekam prve novce da si copim neki netbook. Neznam ako si ikada putovao negdje avionom, ali imas recimo jednu lijepu stvar koja se zove maks. kilaza. Ma, uzmi i najskuplji SP na trzistu. Njegova svrha nije da bude glavni uredjaj , nego komplementarni uredjaj.

I koliko mislis da bi drzala baterija na tom SP-u? A jos budi pametan i uvecaj vrijeme potrebno da nesto napravis na SPu naspram netbooku.

Citiraj:
Da, ima Dellov netbook koji se grije solidno i kad ništa ne radi, no nema ga za kupiti u nas.

Nitko ne polazi od krive ideje, samo kažemo kako takav uređaj nema smisla kad se za 1-1.5k kn više može dobit "pravi" laptop usporedive veličine (12") koji može puno više od Netbooka te ima bolju bateriju.
A ja za tu razliku u novcima napravim prijenosno cudo od tog netbooka. A uostalom. Zasto bi ja potrosio jos u nekim slucajevima cak 50% vise para? I sta ce meni 12 incha. Pa da hocu 12 incha kupio bi 12 incha laptop.

Citiraj:
Baci oko na www.gametrailers.com i pogledaj game video u full screenu i hd kvaliteti pa reci da li ti trza, ili neka zahtjevnija flash/java stranica, ili high-bitrate playback (na plazmu/lcd), ili slušanje flac muzike + browsanje ili neki rad u PS-u.
HD kvaliteti Koliko kosta laptop sposoban za HD playback sa HD ready ekranom? Znas koliko? Minimalno razlika u cijeni izmedju netbooka i monitora. I kakvu ima matricu taj ekran od laptopa?
  Reply With Quote