Citiraj:
Autor w!cked
Nemam nikakvu namjeru gledat HD filmove na lapu jer je to svetogrđe. Kad je već HD hoću imat poveći ekran ispred da mogu uživat u filmu kako spada.
|
Ju što lažeš koliko si dugačak, ma tko još ne voli pogledat kakav film dok putuje ili je na kakvom kampiranju ?
Po tebi ljudi kupuju one male portable dvd playere, 9" 10" veličine da bi ih priključivali na kojekave monitore ??
Citiraj:
Autor w!cked
@Mar: Kažeš da je surfanje na 600 px po vertikali grozno iskustvo, a sec prije predložiš smartphone za tu istu stvar.
|
Da, grozno je iskustvo na duže surfati, znači sat-dva škiljiti pogrbljenih leđa s nosom na lidu
dok je smartphone sasvim ok za
uzeti u ruku te u 15min odgovoriti na mail ili bacit gledalicu
na forum ili bilo što, cjenik nečega na ve-milu recimo....
Citiraj:
Autor Demon Hunter
Sve što vam mogu reć je: Uzmite 15.4" laptop, imajte ga na ramenu od 6h ujutro do 23h navečer, te ga pritom nosite 4h kroz javni prijevoz (vlak, tramvaj, bus) i još sat-dva pehaka.
I onda dođite ovdje i recite da je 10" sranje.
|
Apsolutno bi se složio sa ovakvim razmišljanjem samo tko je uopće spomenio
15.4" laptop kao alternativu ??
Normalno da ti leđa otpadaju kad takav lap sa torbom teži minimalno 4kg pa i više...
Ja sam teglio 14.1" Gericoma 2,6kg + 1.5kg torba sa sitnicama, 350km vlakom, busom, pjehe po 2-3 puta mjesečno i znam šta je to.
Citiraj:
Autor Matta
Potpisujem.
Mrak mi padne na oci kad se netko pojavi sa argumentom: "jos malo
para i mozes kupiti jaci 15.4" laptop". Alo ?  A sta ako ja necu 15.4" laptop ?
|
Također bi se složio, i sam kad to čujem, dobijem žgaravicu.
Citiraj:
Autor kreso7
A lol :/
Prvo, ti si netbookovima pristupio kao primarno racunalo, a oni to nisu. Drugo, za boga miloga, koja ce budala gledati 1080p video na bilo kojem laptopu kad je rezolucija videa ionako veca od rezolucije ekrana?
|
Govorim o praktičnosti i mogućnostima a ne o cjelovečernjem gledanju HD-a isključivo i samo na 12.1" laptopu.
Pa neki dan sam obišao legu i čovjek mi baci tuljak sa 50 dvd-a, sve HD materijal. Neda nosit, kaže prebaci si...
Mogu sjedit i plakat sa windom ili acerom u toj situaciji.
Zašto se odreći
same mogućnosti za tu i tamo nešto pogledati dok se putuje nekud i slično tome ?
Što se tiče samog guranja HD-a, svi testovi koje sam uspio iskopat a jedan sam i linkao u temi o windu ili eee-u,
Atom gura 720p sa 100% zauzećem procesora te ponekad zatrza..
Kažeš da ih postavljam kao primarna računala ? Da moguće, no kupit nešto za 3,2k kuna da služi
isključivo određenoj
svrsi ili dati 4k za 12.1" pa imati kompletnije i uporabljivije računalo a maltene jednako što se tiče same prenosivosti mi
se ipak čini isplativije spram uloženog novca. Zar nije glupo reći dao sam 3k kuna za ofice i surfanje netom ? Treba to prvo priznati samom sebi....
Priznam svrhu jedino ako je čovjeku posao takav da se to mora imat ali za običnog juzera... kojeg to smisla ima osim da budeš šik i u modi ?
Citiraj:
Autor Matta
Stvar je u tome sto do sad nisi mogao kupiti 11" (i nize) prijenosnik za male pare. Sad mozes.
|
E u ovom grmu leži zec, bar po meni. Sada se za 4-5k može kupip 12.1" prijenosnik koji nije
teži od 2kg sa baterijom a ima sve odlike punokrvnog laptopa te kud i kamo duže trajanje baterije !
Evo prvo što sam naletio ispod 5k je
ovaj laptop i tko sad može reći da će mu otpasti leđa ?
MSI je već izdao 12.1" nove Pume koje bi trebale biti između 550-650€ koje su još lakše ( 1,8kg ) te štedljivije, 8 ćelija baterija itd..
Pa neće ni ostali proizvodžači sjedit skrštenih ruku, wind i društvo su previše okljaštreni u svim pogledima...
Sad će netko reći da uspoređujem kruške i jabuke ali 12.1" prijenosnik od 2kg je maltene ista stvar za prenosit kao i wind recimo, ili acer, i ako će se vući kakve usporedbe o mogućnostima i isplativosti, te namjeni onda bih se izričito bazirao na argumente ZA i PROTIV isključivo u toj klasi laptopa, znači 12.1".