Samsung ML-2010 - mini rev
Evo uzeo sam zadnji u Ve-milu za 429kn.
Nakon 12 godina dugog i bolnog niza prvo matricnih pa i ink-jet printera napokon laser na mom kucnom stolu.
Bez zavaravanja, ovo je jeftini printer namjenjen iskljucivo printanju teksta. Printer je brz i bucan. Treba mu otprilike 12 sek da pocne printati a nakon toga stranice izlaze kao da su zalijepljenje u beskonacnu traku. Ako niste namjestili drzac papira i niste dovoljno brzog refleksa, pod ce biti pun papra za koji trenutak

Prava mala tiskara.
Po defaultu dolazi u econo modu i na 600dpi. Takav otisak je citljiv, ali mislim da se ne isplati stedjeti toner toliko. Na 1200dpi i bez econo moda, otisak je odlican, a brzina printanja je ista. Vektorska grafika (el sheme, tablice, dijagrami grafovi, visio) iz pdf-a i doca su odlicni! Printao sam slicne materijale na HP-u koji kosta kao 20 ovakvih printera i mogu reci da ne vidim neku razliku. Gdje je ovaj printer bio kad sam trebao salabahtere printati?

tekst 2pt je citljiv pod povecalom
Zasada nema neke zamjerke osim sto je bucan pa ga treba gasiti dok se ne printa (tek nakon 5 min ode u sleep). Plastika je jeftina i ovo nije robustan printer za printanje arhive u racunovodstvima. Ali za kucnu upotrebu je OK. Nema ink jeta koji se moze mjeriti sa ovakvim otiskom, pogotovo ako je jeftiniji papir ili zamjenska tinta.
O tonerima:
-Toner koji dolazi s njim navodno ima kapacitet samo 1000 str.
-Originalan novi toner za 2000 str dodje otprilike 50-150 kn vise nego sam printer.
-Zamjenski za 3000 stranica (5% popunjenosti) dodje 300-400 kn.
-Navodno se i ovaj originalan moze napuniti prahom jer je zivotni vijek dijelova unutar tonera izmedju 5-6k stranica
Vidjet cemo

Smrt inkjetu, laseri narodu!