Evo ovako
Slozio sam PC koji mi koristi iskljicivo za gledanje TV programa i filmova ( tu i tamo poslusam malo muzike ) i stalno mi je spojen samo na plazmu.
Komponente su sljedeče:
MBO: GA-MA780GM-S2H
CPU: AMD 5200+
VGA: ATI HD3450 spojena u Hybrid CrossFire
RAM: 2*2GB PC-6400
HDD: 500GB
DVB-T: Terratec Cinergy 2400iDT
DVB-S: AverMedia DVB-S Pro
Ali imam dva velika za mene nerješiva problema pa ako neko zna pomoči.
1 problem: Kada gledam DVB-T TV program ( HRT1, HRT2, RTL, NOVA ) slika mi zastane na pola sekunde i pojave se kvadratiči po ekranu ( cca 3*3 cm )
sve skupa traje max pola sekunde i poslje sve ok, ponekad se pojavljuje 5-6 puta u sat vremena a ponekad 2-3 puta. ( češče se pojavljuje kod brzih izmjena slike )
Stavio sam nove drajvere za Vistu, isprobavao codece ( ove, one... ) al ništa nije pomoglo. Od kuda da sada krenem ? gdje da trazim uzrok problema ?
TV gledam isključivo u Windows Media Centru a filmove (Matroska, Divx) u ZoomPlayeru i tu sve vrti za 5 nema nikakvih zastajkivanja i deformacija ( gledam tu posto neznam podesiti da dobijem titlove u VMC).
Primjetio sam kada zelim samo gledati TV (Live TV) da komp cijelo vrijeme snima tv program ( u blokovima od 1h ) mozda tu lezi problem jel ima gdje da se iskopca ta funkcija.
2 problem: Kada zelim ugasiti komp sa daljinskim ( koristim Vista MC daljinac ) stisnem onaj "power" gumb ( sleep ) i komp se ugasi ALI nakon nekog vremena ( nekada 1h a nekad 5h )
on se upali sam

( jedino kad ga gasim na "shut down" se ne upali sam ali onda se ne upali i kad bi trebao da snimi neki program sa tv-a. U biosu sam postavio S3 i da
ga moze probuditi samo USB ( mada sam probavao i druge opcije al bez napretka ).
Prvi put se susrecem sa ovakvim problemom pa neznam kud dalje a nisam našao nikakva kvalitetna uputstva za MCE.