Tema: OptiCARNet
View Single Post
Staro 07.10.2008., 22:50   #19
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor The Pill Man Pregled postova
Dan: 07.10.2008 (malo kasnije)- zvao Iskon radi provjere dostupnosti na broj xxxxxx(Šibenik) - dostupni ali bez IskonDuoCarnet-a
--službeno carnet nisu pustili jer ga puštaju samo kroz vlastitu infrastrukturu!!!
Pitam da mi definiraju vlastita infrastruktura jer je njihov većinski vlasnik T-com pa ne vidim zašto mi kroz istu žicu daju uslugu IskonHR a nedaju DuoCarnet - odgovor: to je naša poslovna politika!
Iskon je vlasnistvu T-coma ali je odvojena firma koja ima svoju optiku, svoje kolokacije i svoje korisnike. A Iskon je dostupan u Sibeniku preko resell usluge T-coma (tj. Hr.DUO za razliku od ISKON.duo na vlastitoj infrastrukturi) i nikome se ne isplati placati promet preko toga. Pitaj optimu da ti ponudi carnet preko traffic usluge, samo ce ti se nasmijati.

Citiraj:
--neslužbeno - zašto dati ljudima da koriste jeftiniji Carnet kad ih možemo gaziti i derati višu cijenu uz manju brzinu i promet, sve dok konkurencija ne dođe u isti kvart, a istu ćemo maksimalno usporiti preko T-com-a da im se ne isplati tek tako proširiti na periferne kvartove (a uz to većina lokalne infrastrukture je izgrađena iz cijene tel. priključka građana od po bivših 1000DEM pa ne moramo previše investirati).
ser kenj.

Citiraj:
Zato živi bili i koristili sve osim T-com-a jer tako ste svoju paricu platili 4 puta:
1-priključak telefona
2-porez pri izgradnji objekta (komunalni doprinos se investirao i u tel. mrežu)
3-porez državi (država je investirala u tel. mrežu)
4-pretplata (uključivala održavanje i razvoj

a sad kroz tu istu paricu ne puštaju Carnet a puštaju druge skuplje adsl usluge!
Da ti objasnim, nitko ti ne moze dati carnet ako nije postavio svoju opremu u tvoj RSS a nitko nije osim T-coma jer se im vjerovatno ne isplati.
the_ghost je offline   Reply With Quote