Duže vrijeme sam mislio kupiti neki jeftiniji novi laptop za faks i danas ujutro lijepo na kućnu adresu stiže reklamni letak novog trgovačkog centra u Varaždinu koji je otvorio vrata prije par dana - Konikoma (
VIDI LETAK [10 MB WARNING]). Gledam ja koji laptopi su na akciji i vidim da nude 3 laptopa na rate od 36 ili čak njih 60 (u pitanju je mjesečna rata od 60 / 86kn, ovisno o laptopu - množenjem rate sa brojem mjeseci smo izračunali da čak dođe par kuna jeftinije nego plaćanje gotovinom). Nakon konzultacije sa ocem odlučujemo ići u novootvoreni centar da vidimo ako ih još ima na lageru, te da ga kupimo ako su stvarno po tim uvjetima plaćanja. Ja gledam ponuđene laptope i zaključujem da nema nijednoga laptopa koji je na akciji pa samim time odustajemo od kupnje.
Otac se u to vrijeme raspituje za načine plaćanja i pita detalje plaćanja rata preko americana na 36 rata. Nakon kraćeg nagovora trgovka donosi starom listu načina plaćanja da vidi točno koji su načini plaćanja, budući da u prospektu nisu navedeni svi i konkretne brojke vezane uz njih. Tog treba stari je ugledao da pod plaćanjem ratama se pojavljuje 10% kamata - čime dolazimo do pitanja kako se među ratama našla kamata. Prvi odgovor trgovke je da je to štamparska greška (što je malo sumnjivo budući da je na SVIM prospektima).
Ništa, stari traži knjigu žalbe, a trgovka njega uvjerava da ju nemaju iako nismo prvi koji ju tražimo

. Vidi trgovka da nema šale s mojim starim pa zove i kolegu koji potvrđuje nepostojanje knjige žalbe. Nakon nekog vremena na inzistiranje oca stiže i šef poslovnice koji isto starog uvjerava da ne postoji knjiga žalbe (a kako je cijeli trgovački centar otvoren kupcima isti mora imati i knjigu žalbe ili ne smije poslovati, a knjiga žalbe mora imati paginirane stranice i biti ovjerena od trgovačke inspekcije pečatom i jedinstvenim brojem), i da je uostalom u impressumu prospekta naznačeno fontom 6 valjda da se radi o ratama KREDITA.
"rata"
Vidi stvarno, u prospektu među oglašivačima i popisom poslovnica je naznačeno onim siiitnim slovima da je ipak riječ o rati kredita. Opravdavanje šefa poslovnice je bilo i ograđivanje od plaćanja da oni nemaju veze s bankom, banka će normalno obračunati kamate s nama...Bilo nam je i ponuđeno uzimanje laptopa bez kamate od strane šefa (Valjda iz straha dobivanja loše reputacije što bi ih puno više koštalo nego tih tisuću i nešto kuna) što smo odlučno odbili budući da bi nas mogao lako preveslati kasnije tvrdnjom da ovakav dogovor nije nikad sklopljen, budući da nije sklopljen ugovor te bi nam uredno računali kamate iz banke.
Ovim postom se osvrćem na podmukao način oglašavanja i mamljenje kupaca, te uskraćivanjem prava kupaca na žalbu. Ovim postupkom su izgubili 2 kupca trajno, a nakon vašeg čitanja ovoga nadam se i više. Zanima me još samo kako će funkcionirati reklamacije već ovakvim odnosom prema kupcu u startu.
MODOVI: ako ovo spada u neki drugi topic/forum, premjestite.