Citiraj:
Autor Shadowww
Dakle, ekipa uglavnom preporucuje linux distre ubuntu, fedoru, opensuse, mint; a bsd i (open?)solaris su nekak ful slabo zastupljeni. Gotovo da mi je tesko nac covjeka koji mi moze podjelit neko iskustvo s tim OS-evima. A zanima me kak se ti OSevi uklapaju u moje kriterije navedene u prvom postu. Te koliko tu tocno ima pisanja po konzoli. Jel se to da naucit sa dan-dva-tri-sedam il ce proc mjesec dana dok se ja ne naucim efikasno se sluzit time. U slucaju da je learning-curve mjesec dana izabrao bih ipak neku laksu opciju. I da, susrecem se sa unixoidnim OSevima prvi put. Te zelim napravit sto kvalitetniji odabir. Koji ce zadovoljavat uvjete iz mojeg prvog posta i usto biti sto kvalitetniji, stabilniji, bla bla. ^^
Nadalje, OS X mi je skroz antipatican po svemu, ne bi ga stapom dirao, tak da mi njega nemojte preporucivat jer sam ga u startu eliminirao.
Pa, mislim si, najbolje cu se naucit sluzit novim OSom ako se samo na njega orijentiram..
btw. ovaj solaris koji je tesko instalirat.. se to odnosi na opensolaris ili na nesto drugo? nisam bas upucen u to a google skrtari sa relevantnim podacima :P
|
postove ispod ovoga nisam bas nesto citao (preletio sam ih) pa neznam jel ti netko vec dao nekakav smisleni odgovor za ovo (vidim da se pocelo raspravaljet o svemu samo ne o onome sto pitas
enivej za ovo sto si ti naveo da se nemoras previse igrat s konzolim ili bilo cime najbolje ti je Linux Mint ili Simply Mepis
Mint je baziran na ubuntu samo sto za razliku od njega dolazi za hrpetiniom codeca, i programa, i java i flash su ti odmah po defaultu instalirani,,,, jedino ces drivere za grafu morat nabaciti no i to nije nikakav problem jer ima
envy tako da snjim u par klikova instaliras drivere brzo i jednostavno.... i da Mint kao i Ubuntu bez problema cita i pise po NTFS particijama (to radi savrseno kao da si u winsima

)
sad ti jos samo ostaje da se odlucis za jednu distru s kojom ces pocet,,,, i svakako bi bilo dobro da ih prvo par isprobas pa onda instaliras neku od njih
sve se mogu live koristiti prije instalacije tako da testiranje nije problem
i da moja preporuka ti je Linux Mint jer ces s njim definitivno imat najmanje posla a ako i budes nesto u konzoli morao to ce ti vecinom proci uz malo googla i copy/paste