Tema: vicevi
View Single Post
Staro 07.10.2008., 13:57   #418
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Idu ferovci i matematičari vlakom na neku konferenciju vlakom. I sad sretnu se oni na peronu i pričaju. Zapaze ferovci da svi matematičari imaju samo jednu kartu, pa ih zainteresira kako i zašto?
Vele matematičari, vidjet ćete. I uđu oni u vagon, a kad kondukter krene svi matematičari se naguraju u jedan wc i kondukter pokuca, oni pogurnu kartu ispod vrata, on je potvrdi i ode.

Poslije konferencije kupuju Ferovci jednu kartu a matematičari samo odu na perone, sad ih to još više zainteresira i zbuni, ali matematičari odgovore sam: "Vidjet ćete".

I krene kondukter i svi ferovci u wc, a matematičari im pokucaju na vrata, uzmu kartu i u drugi wc.

I koja je poanta ovog vica?
Ferovci koriste metode matematičara, ali ih baš ne razumiju

Kako matematičar dokazuje da je krokodil više dugačak nego širok? Dokaz se sastoji iz dva dijela.
Prvo se dokazuje da je krokodil više dugačak nego što je zelen, a zatim se dokazuje da je više zelen nego što je širok.
Prvo, kada krokodila pogledamo odozgo on je zelen i dugačak, a kada ga prevrnemo on je dugačak, ali nije zelen. Dakle više je dugačak nego što je zelen.
Drugo, kada krokodila pogledamo odozgo on je zelen i po dužini i po širini, a širok je samo po širini. Dakle, više je zelen nego što je širok.
Iz svega ovoga se zaključuje da je krokodil više dugačak nego širok, što je i trebalo dokazati.

Geograf se vozio u balonu i pala mu karta. Onda je upao u strašnu maglu i potpuno izgubio orijentaciju. Kraj je bio planinski pa kad je prolazio pored jednog vrha i vidio planinara zakačio se sidrom za tlo i pitao ga gdje se nalazi.
Planinar ga je pogledao, duboko se zamislio i nakon par minuta dao im je odgovor: "Vi ste u balonu."
Geograf upita planinara: "Vi ste kolega matematičar, zar ne?" Planinar potvrdi i pita kako je samo pogodio?
Geograf: "Prvo: prije nego što ste odgovorili dobro ste razmislili, drugo: odgovor je bio sasvim točan i treće, možda najvažnije: od toga nemam ama baš nikakve koristi."
ovaj zadnji nam je prof iz matematike ispričao

sada ja imam što njemu ispričati