View Single Post
Staro 07.10.2008., 00:43   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
Nakon 12 godina koristenja raznih verzija Windowsa definitvna odluka je pala te prelazim na unix-based operativni sustav. Windowse sam absorbirao na siroko i dugacko i vec mi ih je puna kapa. Zelim promjenu, naucit nesto novo, te koristit OS prema svojim potrebama.
Sve je to u redu. Ali cemu ovaj teatar odlaska i okretanje ledja dušmanima? Ostavi svoju Winjaru i paralelno bez nervoze fino obradjuj extra OS.

Citiraj:
Tezina instalacije samog OS-a i eventualne zafrkancije s nekim komadom hardvera mi nisu problem.
Odlicno, onda ajde odma na Solaris pa da bacis "jednu" brigu manje

Citiraj:
3. Solaris - premda se to kolko sam primjetio uglavnom stavlja kao OS za servere, cini mi se da je i za desktop korisnike nelos.
O da! Pitomiji OS neces naci za desktop druzenje Posebno ce biti koristan kad budes "pretrazivao" MM bazu podataka. Jesam li rekao pretrazivao? Hahaha. Da ne bude zabune... Solaris je fascinacija u mome hercu, ali trebas biti realan u onome sto mislis da te tamo ceka i sto trazi od tebe. U ovom slucaju, sam sebi bi jedino bio svrha.

Ja sam zaljubljen u Suse od samog pocetka. Da je samo nesto uvidjajniji po pitanju gomilanja servisa bio bi jos simpaticniji. BSD je kremast i posebno interesantan ali zasto ne otici na predlozeni Ubuntu za pocetak? Ako si tako entuzijastican, lagano uceci se pomices na druge. Ali na nacin koji nije traumatican i u kojem ti sve visi u zraku. Zato i rekoh, slazi opusteno paralelni OS i donosi zakljucke bez nervoze. Sretno.

P.S. gdje nestade Linux Štefa ili mozda premalo lurkam u ovoj sekciji?
Visage je offline   Reply With Quote