Halo ljudi... Trebam pomoć. Eo ukratko ću opisati događaj.
Igram jedne ljetne noći negdje oko 3.7.2008. COD4 single player na veteranu oko 3 sata u noći i odjednom pljing ugasi mi se komp...
Ja onak

??? I probam upalit komp i ono on sam zabljesne i ugasi se...
Meni niš nije jasno i ja ga ostavim do sutradan da vidm koji mu je...
I roknem ga ja da ga kresnem i ono opet mi sam zabljesnu ventovi na sekund i krepa...
I kontam si krepala mi ploča, ja odspojim sve moguće i kresnem ju, ono radi...
Stavim grafu, radi, stavim DVD +/- radi... No stavim li hard... On krepa!
I sad ok kontam hard... Reko možda mi neće u kompu, stavim drugi i ovaj šutnem u IDE eksterno kućište no i tam čim ga upalim krepa trafo...
I ništa krepo mi je:
SEAGATE BARACUDA
400GB ATA100
ST3400620A
A na njemu... 50k obiteljskih slika, mjuze oko 100k, filmova i novih hit igrica... i 8 godina skupljanja softwarea, referata i sve o školi i uglavnom cijeli moj digitalni život ode u 3.p.m.....
I sad šema je ovaka... Imam garanciju... No... Daju mi novi hard i nema podataka...
No to ne dolazi u obzir...
Točan opis kvara su DRIVERI SPINDLE MOTORA.
Tako da bih molio da mi pomognete nabaviti takav hard makar na 1 dan sam da pospašavam podatke...
Dajem 250kn za posudbu istog takvog modela, a ako mi ne preostaje ništa drugo moram kupit novi, samo je problem što ga u hrvatskoj više nema tko uvest, ni links ni vemil ni hgspot nitko...
Pa sam mislio ako je netko već isprobavo stavljat neke druge elektronike na hddove nek mi proba saznat koja bi meni elektronika bila kompatibilna za moj HDD, bit će nagrađen imate moju riječ na to.
Pa bih vas molio za pomoć.
Hvala vam unaprijed svima.
Domagoj Johum