Citiraj:
Autor McG
Za net mašinu sav potencijal Intelovog procesora ne znači ništ i totalno ti je svejedno dal kupiš AMD ili Intel za tu namjenu. G31 se (isto ko i bilo koja Intelova ploča s IGPom) ne može mjeriti s AMDovim rješenjima integrirane grafike, ali to u ovom slučaju ne igra preveliku ulogu. Za tih ~20 kn razlike između Intela i AMDa, jednostavno nema potrebe da razbijaš glavu kaj je bolje. Kupi bilo kaj od ove dvije kombinacije i miran si. 
|
Kolko sam cital review-w po netu mislimda je za takav komp ipak bolja AMD solucija. 780G chipset je izgleda jako dobar kloker (X2 4850e moze ic na 3.2 Ghz bez vecih problema), grafika je odlicna ako uzmemo u obzir da je to integrirka i jos k tome ima hrpu opreme koji intelove G31 ploce ne nude. Jedina mana je to sto nisam ljubitelj AMD-a. No to je glupo subjektivno razmisljanje i vjerojatno cu se razuvjeriti vec nakon par dana koristenja takve konfe.
Fala svima na pomoci.
McG:
EDIT:
Na kraju ipak uzet Intel E5200, Gigabyte G31M-S2L, i 2GB rama (predomisljam se ko gladni srat :-)). Zadovljan sam kupovinom posebno zato sto ploca ima solidne oc mogucnosti za svoj rang. Proc je trenutno na 3.5Ghz sa voltazom od 1.35v kolki je v drop ne zelim ni gledat (oko 0.045v po cpu-z-u). Jednino ne kuzim ovu integriranu grafiku kod koje pokazuje da ima 384 mb rama a gpu-z pokazuje samo 8 (mozda krivo cita?) sve u svemu ja zadovoljan. Poz i hvala.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 11.10.2008. u 13:40.
|