Citam ovaj thread i nevjerujem. Svi neki opaki igraci Pes-a, a svi manje vise laprdaju da je to strasno.

Ali zato forumi sluze..
Uglavnom, Pes igram od prvog dijela, manje vise sam svaki nastavk igrao podjednako, znaci godinu dana. Sto se tice protivnika, UVIJEK igram protiv nekoga, znaci nikakve master lige i ostane nacine u kojima igram protiv kompa. Nije mi to to , da nemogu s nekim komentirat igru, podjebavet nekoga ili dobro izvrijeđat.. Tako sam navikao i sve zajedno nisam odigrao 10 tekmi sa kompom. A od protivnika se stvarno u tih par godina izmjenilo dosta ljudi. S nekima igram vec 4 godine, s nekima manje, sve zajedno oko 20 ljudi..
Ovo sve govorim da neki nebi opet napali da koliko imam godina i od kad igram Pes, i mislim da mogu govoriti o nekim stvarima u tom nogometu.
Kao prvo, ako igrate taj nogomet toliko dugo kao sto kazete, pa jel niste shvatili da demo i full verzija su nebo i zemlja? Tako za da donosenje nekog suda, jos uvijek je prerano, dok ne izadje full verzija.
Inace. Od PES-a 4 ne igram demo, nego se strpim i cekam cijelu verziju igre. I to upravo zbog tolike razlike izmedju dema i full. Demo mi pokvari veselje koje pocnem skupljati krajem 8 mjeseca..
Svaki Pes ce imati neke stvari koje normalnog covjeka iritiraju i to je vec normalna stvar. Ali zato postoje pacthevi i ostali dodatci koji ovu igru cine puno boljom od orginala. Konkretno cu se osvrnuti za 2008, to je zadnji..
Kad sam kupio i instalirao, imao sam osjecaj (u biti nisam bio sam nego nas je bilo petorica i svi smo kreirali to misljenje) da je nekao to najveca razlika u odnosu na prosli nastavak. Uglavnom bilo nam je svima cudno, ali ono igrali smo ga. U tim pocetnim igrama, ja sam se jako dobro snasao i redovito sam sve pobjeđivao, neke i izluđivao. I tako 2 mjeseca.
Nakom par mjeseci, dosao Bozic, otisao sam doma, vratio se, i opet su igre pocele. Ali ovaj put je igra jednostavno promijenila cud. Ono postala je toliko glupa da sam skoro odusto od igranja iste. Ono tekma, nije vazan rezultat, zabije se 7 golova i od tih 7 5 toliko glupi golovi, tipa 2 autogola, golman sam zabija i sl gluposti. I tako iz tekme u tekmu. Ono, nema lijepih golova, akcija, vec samo odvalis po golu i ako vec nece ispast golmanu iz ruke i odbit se tvom napadacu, onda ce od golmana odbit u obrambenog i u gol. Svi smo bili ludi, nije nam bilo jasno zasto se to dogadja, imali smo samo pactheve za stadione, licence i sl stvari. Taman je u to vrijeme izasao EVO pacth, stavili njega, ono da vidimo, kad ono, preporod, nema vise 100 autogolova, odbijanaca i ostalih nerealnih stvari. Jos smo stavili neke stvari gore (transferi) i tako igramo i danas. I zadovoljan sam, kao i sa skoro svakim nastavko do sad. Znaci orginal+pacthevi=jednako igrivo i zabavno.
Ovaj demo cu preskocit, kao i sve, cekam full verziju. Nayebao me susjed da igramo demo 2008, reko ajde, i to mi je izgledalo totalno koma. On uzme C. Ronalda prodje cijeli teren, pukne, odbije se od golmana u stativu i u gol.Izgledalo je gore nego u PES3. I da sam onda donosio sud, sta bi rekao? Zato vam kazem, da treba cekat full. Ne znam iz kojeg razloga je toliko velika razlika izmedju dema i fulla, ali je.
Spomenuli ste i FIFU. Ne zelim trositi rijeci na tu igru, ali kad mi netko kaze da igra fifu, to mi je isto kao oni sto voze Grid.EOD
Tu se puno toga govori o tome koliko je igra realna? jel je realna? mozda..
Ali jedno drugo pitanje. Jel danasnji nogomet realan? ja mislim da nije, u biti nije nikad ni bio..ili ipak jer se to dogadja u stvarnosti?
Ne zamaram se sa sitnicima u igri i to kao one izgledaju i koliko su realne, nego me vise zanima tijek utakmice, rezultai i sl..
Vjerujem da vi koji igrate ovu igru, vjerovatno i pratite nogomet i zbivanje u njemu, pa samim tim mozete povuc usporedbu sa recimo jednom tekmom Pes-a i recimo takve iste utakmice kad se ona odigra u Ligi prvaka ili kupu Uefa. U Pesu se znalo dogodit stvarno razlicitih tekmi, i nema nam nist bolje, kad nakon tekme zajedno konstairamo:"Iss, ova tekma ista ko polufinale LP prosle godine" ili tako slicni komentari. Najveca je sreca kad je utakmica toliko realna, ondosno njezin tijek, da stvarno imas osjecaj da je to jako realno, da si to vec negdje vidio.. I to me kako igraca Pesa najvise i veseli u toj igri.
Naravno to su dobre stvari, a naravno ima i losih.
A to bi bilo, i to me jako zivcira, kad komp jednostavno odluci da nekog prosere. Znaci igram sa susjedom, s kojim igram zadnje 3,5 godine i mogu reci da smo podjednaki, oustalom kao i svi koji to igrau samnom. I onda dodje tekma gdje mi on zabije 13 golova!?!?
Kako? jednostavno. Igra. I apsolutno mu sve ulazi, moji igraci nemogu spojit 2 dodavanja, sve rade krivo, krivo se postavljaju, curi na sve strane, golman nema ni jednu obranu. Ja radim zamjene, ne vrijedi.I utrpa mi 13 golova. Naravno da je to totalno nerealno, ni u Pesu ni u pravom nogometu. Naravno tako je i meni znalo srat, pa sam redovito zabijao po 10 golova ljudima koje inace stvarno moram dobro igrat da bi ih pobjedio. I to me jako smeta, kad iz neko neobjasnjivog razloga komp da prednost neko od igraca i onda se to manifestira sa zabijanjem 13 golova.. Vjerujem da se i to vama dogadjalo, pogotovo ako igrate s ekipom..
li znalo je biti tekmi gdje sam poveo u 40, protivnik izjednacio u 65. i onda opet vodstvo u 85, s tim da je od 85 do kraj bio takav presing od ekipe koja gubi da je to strasno. Nekad se izdrzalo, nekad su bili produzetci. Bas kao i u pravom nogometu. I to je ono sto ovu igru cini tako posebnom.
Jos bi se malo osvrnu na karakter same igre, odnosno odnosa simulacija/arkada.
Usporedit cu Pes 5 i Pes 2008. Sjecam se kad je u Petici netko bio bolji, onda ga se nije moglo pobjedit, ako se to i dogodilo, onda je to bilo i vise nego zasluzeno, sve je nekao vise mirisalo na simulaciju, nije bilo elemenata arkade.
U 2008, apsolutno svatko svakoga moze pobjediti. I to je konstatacija nas 8-9 koji to igramo. Jednostavno se moze pojaviti netko tko to uopce ne igra, ili je zadnji nastavk sto je igrao je bio Pes3, i uz malo srece pobijedi igraca koji stalno igra taj 2008. Nekao mi je to vise slici na arkadu nego simulaciju. Naravno to je moje subjektivno misljenej koje je nastalo nakon dugog niza godina igranja Pesa.
Ali znalo je biti tekmi gdje sam poveo u 40, protivnik izjednacio u 65. i onda opet vodstvo u 85, s tim da je od 85 do kraj bio takav presing od ekipe koja gubi da je to strasno. Nekad se izdrzalo, nekad su bili produzetci. Bas kao i u pravom nogometu. I to je ono sto ovu igru cini tako posebnom.
Ali svejedno ovo mi je jedna od najdrazih igara, koja izlazi svake godine i vjerovatno cu ju jos jako dugo igrat..Da ne govorim kolike sam sate i dane proveo igrajuci ju. Da sam 3% od tog vremena posvetio faksu, danas bi bio magistar, a ne ovako apsolvent sa brdom ispita dokraja. Ali nije mi zao
Bas sam se malo zanio s postom..necete se ljutiti