kupio sam pred 2 tjedna ovu karticu (asus en8500gt, 256 mb ddr2).
htio sam neku karticu sa pasivnim coolerom i niske potrošnje šta sam i dobio, ali očekivao sam da će biti u rangu bivše x1600pro, ali slabija je. igram samo oblivion, i to jako šteka, na x1600pro je bila rezolucija 1680x1050, view distant land na on i razne sjene uključene i to je radilo ne glatko ali 15tak fps je bilo, gašenjem sjena je išlo nešto bolje.
na ovoj je štekavo sve u 16, smanjio sam na 1280x800 , sve detalje stavio na low ili off, jedino mi distant land mora bit uključen jer bez toga nema smisla, i sad jedva nekako potegne 15fps. kad se fajtam sa magiom fps padne još više. da li se ta jadna kartica može oveclockirati barem malo, da dobijem samo par fps više, 2-3 dovoljno, samo da se ne vuuuuuče ovako. ako ugasim distant land onda je lijepo igrivo, ali kako hodam tako mi stalba i grote izniknu ispred nosa, neigrivo.
i ps - kartica se u idleu zagrijava na 75-80 stupnjeva, kad se igram dođe do 90, da li je to opasno? stavio sam jedan 92mm ventilator da puše na nju sa gornje strane, ali čini mi se da nije puno pomoglo, bočna stranica od kučišta je vruća, skurit će mi tv i audio kartice odispod nje.