Citiraj:
Originally posted by tomica72000
Iz računala na TV dobijem samo crno-bijelu sliku.
Od računala ide s-video izlaz na kabel 10m (oba kraja s-video), preko prespojnika u video koji ima samo scart ulaz.
Prespojnik - adapter ima s jedne strane cinch i s-video, a s druge strane scart izlaz.
Dobio sam savjet da rastavim konektor i da ga prebrikam (kratko prespojnim 15 i 20 pin u skartu) ????
Zvuk sam posebno riješio i radi OK.
Unaprijed hvala pametnima!!!
|
Pa nisi valjda probal spajat video na S-VHS ??!!
Jel uopce imas S - VHS video ? Moras imati S -VHS video da bi mogao imati S- VHS sliku...a taj video maaaalo kosta. Moj Sony SLV - SF 1010 kostal je 8.500 kuna i ima ugradjen S - VHS konektor. Ako nemas u videu ugradjen S - VHS konektor nemozes niti imati S - VHS sliku zato jer za dekodiranje S -VHS signala mora u video biti ugradjena jos jedna "leteca" tzv. "flyby" glava na bubnju koja ima funkciju citanja signala iskljucivo odredjene frekvencije kao nosioca S -VHS signala, a koji se snima na video medij zajedno s ostalim signalima......kratko receno....ako hoces snimati i gledati S -VHS video moras imati i video S - VHS. Ako nemas onda ce ti, ako ti vec nije izgorio izlazni video port na video rekorderu jer su i odnosi struje diferentni. Klasicni video izlaz ima gestruje reda velicine nekoliko milivolti !
DA SKRATIM ; KUPI SI S - VHS VIDEO