View Single Post
Staro 04.10.2008., 21:29   #5
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
++ Pumpa ++

Najvažniji dio sustava, na kojem se ne bi smjelo štedjeti, no kakav je slučaj s Magicoolom pročitajte u nastavku teksta.

Radi se o pumpi koju proizvodi sam Magicool, točnije o modelu LC-PUMP4P.

Odmah uočavamo da je pumpa drugačija, te se na vrhu lako uočava vijak koji služi za zatvaranje rezervoara nakon punjenja. Da… u pumpu je integriran i sam rezervoar, što se pokazalo jako praktičnim kod montaže sistema, njegovog punjenja i puštanja u rad.

Dno pumpe je napravljeno od plexiglassa, fiksirano na kućište pomoću 8 vijaka, te se može vidjeti plastična zaštita rotora same pumpe, a ujedno nam služi da bi vidjeli količinu tekućine koja se nalazi u rezervoaru.

Rastavivši pumpu uočavamo da se radi o potopnoj pumpi, takve pumpe se često mogu vidjeti u trgovinama s akvarijskom opremom i sl.
Uz pumpu je došla i malena obostrano samoljepljiva bitumen traka, koja služi za lakšu montažu pumpe u kućištu, te joj je druga funkcija ubijanje vibracija koje bi pumpa inače prenijela na kućište prilikom rada.

Proizvođač za taj model navodi sljedeće specifikacije:

- protok po satu: 280l/h
- max. head pumpe: 80mm
- MTBF: 50000 radnih sati
- radni napon pumpe: 12V

S ostatkom sistema se spaja pomoću 2 priložene spojnice navoja G1/8.
Sami priključci su napravljeni od iste plastike kao i ostatak pumpe, zamjeramo im lošu izvedbu spojnih dijelova, naime prilikom montaže spojnica lagano su se svijale priključne cijevi, no kasnije su u potpunosti izvršavali svoj zadatak pa spoj nije puštao.

Napajanje pumpe je izvedeno paralelno pa tako ne gubite slobodan molex priključak njenim priključenjem.

Usporedba dvije veličine spojnica rame uz rame, desno G1/4, lijevo G1/8

Pumpa je jako tiha u radu, ali prilikom punjenja zna malo bučiti, odnosno ako Vam buči nakon punjenja, vrlo je vjerojatno da niste istjerali sav zrak iz nje.
Juggernaut je offline   Reply With Quote