View Single Post
Staro 04.10.2008., 10:38   #44
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 478
Citiraj:
Autor Index Pregled postova
Sve što si naveo o pva matrici je totalna glupost i trabunjnje, ili još gore, obično neznanje. Imam pva 3god i glava me uopće ne boli, osim toga, imam savršen vid. Nikakvih input lagova nema niti je bilo ni na 19" modelu a bome ni na 24" modelu. Ono o prženju očiju je još veća glupost, dok je ono o artefaktima čista izmišljotina.
e vidiš, mene od PVA monitora boli glava i postane mi mučno. znam čovjeka koji primijeti screen door efekt na IPS-u, dok ga ja ne vidim. i što sad?

input lag je dokazana činjenica. primjerice, dell 2408 je prosječno 69 milisekundi, maksimalno 89. tvoj eizo je na oko 40 ms u prosjeku, što nije toliko strašno, ali može biti primjetno.

RTC artefakti na PVA monitorima su viši nego na ostalima, također činjenica. prosjek je često između 10 i 15%, dok maksimum može biti i preko 50%.

što se pak prženja očiju tiče, tvoj eizo je po defaultu na 370 cd/m2. meta za kalibraciju kod profesionalaca je 140 cd/m2, a za kućnu uporabu se često preporuča 120 ili niže (x-bit labs kalibrira na 100). ima monitora koji ne idu toliko nisko. bajdvej, tih 100-140 je nekakav maksimum CRT-ova.


Citiraj:
I dok se ti mučiš sa svojim starim crt-om i njegovim mutnim slovima, mi uživamo u oštroj i kristalno jasnoj i ugodnoj slici S-pva matrice.
ne mučim se, kupio sam mitsubishi diamondtron da mi zamijeni stari sony trinitron.

kako ti ovo dolje može biti oštro, kristalno jasno i ugodno - pojma nemam.

pingmachine je offline   Reply With Quote