Citiraj:
Autor walbandon
fleks, 1...ne slazem se sa zadnjom recenicom, nikako   (nije da je jeftino i jednostavno, ali nije nedostizno  )
|
Gle - NE !
Jednostavno NE. Zvuk u autu moze biti slusljiv i to je to. Em se auto krece sa pozadinskim sumom, em je akustika prostora ono quratz i jos miljardu cimbenika. Da ne pricamo da je HU premali za ista ozbiljno. Zvuk u autu je glasan i to je to. Ja sam se svojedobno spremao skesirati masnu lovu u autoakustiku (vrlo nadobudno i bez nekog inteligentnog ''predznanja'' po sistemu -> isss kako kul bez puno razmisljanja, moram to imat do yaya) i tako dosao do jednog covjeka koji je igrom slucaja na prvom mjestu audiofil i na drugom autofil. Uglavnom u akustiku auta je ulupao nevjerojatne pare. Pare reda velicine 2 nove dacie. JL audio i slicne komponente. Znas sto je zakljucio? Da je bacio pare. Je to glasno, lijepo, svijetli, al to je onak - akustika u autu. Bacanje love u lovu na decibele. Pocetak i kraj price. Ak oces da te se cuje po jarunu dok peglas cecu, super, ako oces mrak zvuk - odi stresi te pare u audio cinema artu. Necu pricat da je samo za izolaciju auta da ne zvoni sve ulupao nekih 10ak k kn. Jos kaze da je sa time i najvise dobio. No dobro. Decko je prodao auto, odkupio novi bubreg i life goes on.
Citiraj:
focal, hertz, ili potrazis neke polovne phase pcs npr..ili vidis od magnata ili macaudia(oni su popili svaki malo phaseovog znanja kad je navedeni iskljucen iz pogona)
|
Za focala ti treba amp. Sve sto sam cuo od njih na HU direktno spojeno ne svira dobro. A to onda vise nije jeftino, sto je covjeku primarno.
Magnat ili macaudio, ono sa cime sam ja imao doticaja od jeftinijih zvucnika je onak... Radje hertza, paju i sl. za slicnu lovu. Imho. Skuplje od maca i magnata nisam bas imao priliku slusati i biti u doticaju tolko, ali vjerujem kad je vec nahvaljeno da i valja necemu

.
Citiraj:
a, za obojicu savjetujem da pogeldate malo na cice.com.hr sto su ljudi ugradjivali, i sto im se preprucalo kad bi trazili savjete...te, sto ima po trznici za utrzit...
|
na trznicama tih auto foruma definitivno zna biti svega dobroga za malo love. Mozes kupit zaklani sub, 4 kanalni amp u mono izvedbi i slicno
Salu na stranu. Zna se naci dobrih starih serija jakih modela HUa, po maloj lovi. Sto je ok. Tu i tamo neki sub i more pojacala. Zvucnike (jeftine) neznam dal sam ikad u prolazu vidio na oglasu, a da su necemu i da je dobra prilika...