View Single Post
Staro 04.10.2008., 00:14   #5
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
fleks, 1...ne slazem se sa zadnjom recenicom, nikako(nije da je jeftino i jednostavno, ali nije nedostizno)
Gle - NE !

Jednostavno NE. Zvuk u autu moze biti slusljiv i to je to. Em se auto krece sa pozadinskim sumom, em je akustika prostora ono quratz i jos miljardu cimbenika. Da ne pricamo da je HU premali za ista ozbiljno. Zvuk u autu je glasan i to je to. Ja sam se svojedobno spremao skesirati masnu lovu u autoakustiku (vrlo nadobudno i bez nekog inteligentnog ''predznanja'' po sistemu -> isss kako kul bez puno razmisljanja, moram to imat do yaya) i tako dosao do jednog covjeka koji je igrom slucaja na prvom mjestu audiofil i na drugom autofil. Uglavnom u akustiku auta je ulupao nevjerojatne pare. Pare reda velicine 2 nove dacie. JL audio i slicne komponente. Znas sto je zakljucio? Da je bacio pare. Je to glasno, lijepo, svijetli, al to je onak - akustika u autu. Bacanje love u lovu na decibele. Pocetak i kraj price. Ak oces da te se cuje po jarunu dok peglas cecu, super, ako oces mrak zvuk - odi stresi te pare u audio cinema artu. Necu pricat da je samo za izolaciju auta da ne zvoni sve ulupao nekih 10ak k kn. Jos kaze da je sa time i najvise dobio. No dobro. Decko je prodao auto, odkupio novi bubreg i life goes on.

Citiraj:
focal, hertz, ili potrazis neke polovne phase pcs npr..ili vidis od magnata ili macaudia(oni su popili svaki malo phaseovog znanja kad je navedeni iskljucen iz pogona)
Za focala ti treba amp. Sve sto sam cuo od njih na HU direktno spojeno ne svira dobro. A to onda vise nije jeftino, sto je covjeku primarno.

Magnat ili macaudio, ono sa cime sam ja imao doticaja od jeftinijih zvucnika je onak... Radje hertza, paju i sl. za slicnu lovu. Imho. Skuplje od maca i magnata nisam bas imao priliku slusati i biti u doticaju tolko, ali vjerujem kad je vec nahvaljeno da i valja necemu .

Citiraj:
a, za obojicu savjetujem da pogeldate malo na cice.com.hr sto su ljudi ugradjivali, i sto im se preprucalo kad bi trazili savjete...te, sto ima po trznici za utrzit...
na trznicama tih auto foruma definitivno zna biti svega dobroga za malo love. Mozes kupit zaklani sub, 4 kanalni amp u mono izvedbi i slicno

Salu na stranu. Zna se naci dobrih starih serija jakih modela HUa, po maloj lovi. Sto je ok. Tu i tamo neki sub i more pojacala. Zvucnike (jeftine) neznam dal sam ikad u prolazu vidio na oglasu, a da su necemu i da je dobra prilika...
Fleks je offline