View Single Post
Staro 03.10.2008., 23:12   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor albert_zg Pregled postova
odmah napomena da sam veliki noob sto se tice toga
te bih zbog hitnosti situacije i nedostatka vremena pregledavanja foruma molio nekog znalca da mi objasni ukratko ili me uputi na neki link sa navedenom temom
situacija je sljedeca: auto radio je relativno nov, vrti mp3-e, dok su zvucnici stari kao i auto, punoljetni, te kad se malo pojaca pocnu krcati, 1/3 glasnoce ako i toliko, htio bi kupiti nove zvucnike (ako je u tome problem) ali u autu postoje 4 zvucnika, 2 u vratima i 2 na komandnoj ploci, a koliko vidim uglavnom se prodaju kompleti 2 zvucnika, da li se tada promijene samo 2 u vratima i samo 2 ustekaju u radio ili neki drugi nacin? te na radiu pise nesto standardno 4x45 watta ili 2x45 watta ili tako nekako a zvucnici koji se prodaju su od 100 watta na vise, 150, 200, koje onda kupiti? i koje je znacenje oznaka?
nisam neki audiofil, ne kopuje mi se pojacalo i sl. vec samo obicni auto zvucnici za max par stotina kuna, na sta gledati prilikom kupnje? mozda neki link na dobre zvucnike
unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru
Zaboravi wataže i sve ostalo.

napisi brand HUa i oznaku. Da vidimo sto to uopče moze goniti.

Moja bi ti preporuka bila Hertz audio za malo novaca. Za 300injak kuna se dalo svojedobno naci 16cm + visokotonac dvosistemskih drivera.

Sad ovisi i koji auto imas? Kolke su ti ''rupe'' za zvucnike.

Sto zelis uopče od zvuka. Mislim za neku kikiriki lovu mozes slozti relativno dobar sistem (pod uvjetom da imas posten HU, jer ak imas nesto iz peveca za 300kn samo da svira - sve pada u vodu, na svakom pise 4x50w, 4x45w, ali to je u praksi dosta velka razlika - citaj kolko para tolko muzike) . Uglavnom moj sajvet ti je da za malo novaca uzmes neke pioneer elipse za zadnju policu jer ti netreba nista jako za goniti to, a kostaju 500injak kuna jeftiniji modeli i nesto od hertz audia za napred.

Sony je imao jednu dobru seriju budget zvucnika onih xplode prvih sa crvenim membranama i grilom ako se nevaram. Ovo ostalo je vise manje koma.

I da u autu nema razgovora o nekom audiofilskom xy zvuku. To je dobro kolko je glasno
Fleks je offline