View Single Post
Staro 03.10.2008., 20:36   #341
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor daki Pregled postova
Danas sam dobio samoinstalacijski paket MaxTV i modem Speedtouch skupa s njim. Speedtouch sam lijepo sve namjestio i sve radi, medutim naravno problema uvijek ima. U paketu s maxtv sam dobio 15m UTP CAT 5E kabla. Buduci da je modem dosta udaljen od TV prijemnika, koristio sam taj 15m kabel za spajanje. Lijepo ustekam jedan kraj u IPTV konektor na routeru a drugi kraj u maxtv reciever. Ali jednostavno se nista ne dogada, nema konekcije, lampice za link ne svijetle uopce. Tada sam probao spojit taj 15m kabel na laptop da vidim da li je kvar u kabelu, i tad lijepo sve radi. tj svijetle lampice na routeru. Da otklonim mogucnost pokvarenog maxtv prijemnika, izvadio sam router s prethodne pozicije i stavio odma do TV tako da mogu spojit modem i reciever s 2m UTP kabla koji sam dobio s modemom. Tako sam sve spojio i s 2m UTP kabla sve radi. Sad ima li netko neko rijesenje? Naravno ako nitko nezna onda cu kupiti novi kabel, ali eto ako se netko nade pa da savjet koji.
ma 99,9% je kabal, isti slučaj sam imao jučer samo na 10 m kablu novom, zapakiranom, malo je radio malo ne, zamjenio za drugi i sve radi
gil je offline   Reply With Quote