View Single Post
Staro 02.10.2008., 15:03   #135
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Pravo je pitanje, čemu još... Nakon što sam već sad davno kupio quada (kad su izašli) i zamjenio ga sa E2180 nakon naleta realnosti i stalnog upitnika isplativosti nad glavom koji nužno dolazi nakon faze entuzijazma i rastrošnosti pri kupovini ultra cool novog hardvera, cijelu sam priču ponovio sa zamjenom na E8500, i sad ponovo hodam uokolo sa upitnikom nad glavom i razmišljam o "isplativijem" procu...

Začarani krug koji nužno prolazi svaki normalni hardverski zaljubljenik, krvavih očiju lik, origigi kvartovski geek. Ja rul.

Naime, potrefio sam i guba batch, pa se moj E8500 voli vrtit iznad 4GHz na defu, no ipak stoji i na freq defu. Zašto? Osim razloga što me živcira Gigabyte EP-45 DS3R koja kad joj veliš: "Na ti 1.5V o tiskana pločo", odgovara sa - "Ma neeee, kaj briješ? Dost mi je i def, pa ću puuuno udervoltat".

No ono što hoću reć jest da i nema neke razlike. Osim imena proca, naravno. E2180 mi je radio na 3,2 na 1,325. Radio je sve što radi i uber cool skuplji E brat, neznatno (neprimjetno?) manjom brzinom.

The donja linija je da sve ima svojih prednosti, no E2180 košta kikiriki, sluša i ne bježi od kuće, pristojan je i talentiran mladić i radišan je momak.
Poslužit će do vremena kad će novi procevi imat novo ime, plemenitije korjene i postavit nove standarde u manirima.

Osim ako ne kupuješ proc radi Marka. 3D Marka. Onda valjda ima smisla dat dva i pol E2180 za malo bolje korenakvadratuduetu.

Ovo je samo moje nelinearno razmišljanje, potaknuto nezadovoljstvom što ne stignem palit komp danima, što mi skupa grafa skupo stoji a ulašteno kućište služi muhama kao ogledalo. Tako da me uzmite sa rezervacijom. Plaćanje avans.
svaka čast, jedan više sa smislom za realnost
timmy je offline