Citiraj:
Autor Gilbert5
Znaš li uopće koliko ima posla oko takvog nečeg? S tim da bi se update trebao raditi barem 1x tjedno, ovisno o promjenama cijena. Također ima mnogo variabli, od same upotrabe, do mjesta kupovine...
|
to nebi bilo jednom tjedno jer update tako cesto ne igra ulogu. mozda se nisam izjasnio tocno kako smo mi to napravili, recimo:
konfa je intel, do 4000 kuna, multimedija. automatski malo bolja ploca, quad ili jaci dualac, sto vise rama, sto vise harda, grafa tipa 3650, ostatak se slozi vise manje opcenito. e sad, nije strikno samo jedna ploca best buy, vec se navede njih tri-cetiri, ovisi o cijeni i dobivenom (tj isplativosti). tako i za sve ostale komponente koje igraju ulogu kod namjene racunala (office, multimedija, igranje). ali da cijene svih komponenti koje su dobivene kombinacijom iz razlicitih trgovina ne prede zadani budget (dakle, slobodno mogu biti i nize par stotina kuna). razumijes?
u ovom slucaju nije toliko neophodno updateati svaki tjedan, mjesecno je cist dovoljno. kazem, kada nesto novije dode do tocke kada postaje isplatljivije za uzeti nego sto je trenutno aktualno, stavi se ta komponenta.
a kao referenca se moze uzeti
nabava.net i nju uzimati kao fiksni izvor svih podataka vezanih za komponente. ne sad sredisce.hr, supracomp i slicno. zato jer su vise manje sve vece trgovine na nabava.net.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Nije to problem napraviti, ali je upitna isplativost toga, a i sumnjam da bi se našao netko dovoljno glup, a i pametan ujednom da to update-a redovito. 
|
pa evo ja sam dovoljno glup i pametan da se upustim u jedan takav projektic. nije nista tesko, ponavljam, jedino oduzima vremena. vec sam radio slicne stikije na vec spomenutom Links-u, i dalje bi, ali to je druga prica (hehe).
takoder bi mi bilo drago da se ostatak modera i admina izjasni o ideji. sto se tice samog posla, nebi jedna osoba to radila, vec par ljudi koji se razumiju i znaju ocijeniti sto je (nazovimo tako) najbolje kod odredene namjene racunala, za odredeni budget. i kad takav stiki zacementirati, korisnici samo pitaju pitanja za slozene konfe. sami izabiru hoce nvidiu ili ati (tipa 9800GT ili HD4850), jer bi takve kartice bile u istom rangu konfiguracije.
eventualno se mogu i ubaciti reviewi pojedinih best buy komponent, cisto radi informiranosti prema korisnicima. jer ima onih kojima nije tesko sjesti i dati si truda, procitati i sam sebi pomoci.
a kada se napravi update, samo se napise u onoj pomocnoj temi za koju je konfu napravljen update, i to je to.