View Single Post
Staro 01.10.2008., 19:02   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Arrow Zasto je BUG postao takva škrtica?

Prelistam novejši BUG na svima nam znanom najboljem mjestu za pregled IT tiskovina.. Malo gore, malo dole, nije mi los ovaj novi ee konkurentni *HP-ac, mozda samo da mu je reza ostala na onoj koju imam bebach od Acera? No dobro, perem po ostatku stranica i dodjem do onog dijela u kojem stoje uobicajeni hartijaneri
za pretplatu. Zasto tamo nema nikakve nagradne igre?

Onda pogledam malo unazad,cekaj, pa to bas nije malo unazad? Prije ce biti godinama unazad. No svejedno, zapitam se zasto BUG vise nema nikakve nagradne igre koju je prije imao na spomenutim hartijaner kuponima koji se izvlace u sredini casopisa? Prije 4 godine (2004) lagano su poceli razvodnjavati razinu nagrada na neke mp3 playere/printere i onda zavrsili s nekim dosadnim nagradnim pretplatama. Tu se prestaje mjesecni kontinuitet uopce nagradjivanja kao takvog.

Da im mozda lose ne ide prodaja? Pa nije bas. Da mozda nemaju slabo zakupljen prostor po stranici? Tesko, toliko ga ima da je vec na rubu podnosljivosti. No opet, imajuci na umu iznimnu moderativnost ka samohvali i opcenito nadasve skromnost tog casopisa prema vlastitom liku i djelu... da mozda ne zele reducirati materijalisticku kvarnost svojih citatelja? Tesko, buduci da se i tu nalaze u kategoriji sumo boraca, ako gledamo po tezini

Sad se Lazo Goluža opravdano pita dok lista svoj novi BUG: Kako je moguce da u stanju izvrsne prodaje, te mega zakupljenosti oglasnog prostora... taj casopis postane takva skrtica prema svojim citateljima? Posebno prema onima koji ih kupuju od prvog broja. Organizirati takve nagrade svaki mjesec, zbilja financij$ki takvom casopisu ne znaci ama bas nista ili kao neki veci teret na kichmu. Svi znamo da se to kanalizira dobrom promocijom i da bi mnoge firme i nakon pola minute pristale takvu oblizeku baciti kao geschenk BUG-ovim citateljima. Baciti SVAKI mjesec neki LCD, poneki laptop, digitalni aparat ili opcenito igracke koje vesele IT naciju ove malene zemlje. Zasto je to postalo toliko tesko najprodavanijom IT casopisu? Zar je pohlepa i ka zadnjoj kapi profita toliko nezasitna da se ne moze barem par dobrih manira otrgnuti tom casopisu i da se vrati sa nagradnim poklonima?

Sve manje bacim pogled na konkurenciju, bas me i ne zanima previse to listati. Pa nek mi kaze netko od umisljenih PCE klokera (ionako su svi PCE clanovi takvi ) kako je stanje sa drugim IT ostatkom pisarije? Koliko puta mjesecno ili godisnje ostali stave nesto na tapetu darovnice?

Igrao sam ih sve skupa, mozda 5-10 komada od prvog broja koji je dolijao na policu sa Bugovima. Nije uopce bitan dobitak. Ali uvijek me je veselilo kad sam u objavi nagrada pogledao sliku nekog sretnog klinca, studenta ili domachice koja se odusevila kompom koji nosi doma. Zbilja ne kuzim takav usvinjeno uspavani nacin galantnosti prema citateljima, posebno kad si na samome vrhu? Ako nista drugo, i to je opet poduplana promocija koja opet radi za njih. Posebno u zemlji gdje Fleks igra tri tiskovne igre izrezivanja kupona, samo da osvoji stan i da daruje svojim novim zvucnicima dodatno razmahivanje u prostoru. Bez ikakve ironije, ali zbilja ne kuzim tu BUG Hep. B skrtochu?

* = Stavljeno u najboljoj namjeri tematske interakcije kojoj sam link komplimentira. Ako zbog recentnosti broja to krsi neka pravila... molim moderatoriju da promptno ukloni.
Visage je offline   Reply With Quote