4 kompa korisitm svakodnevno i 3 imaju XP64bit (4-8GB Ram) a jedan XP32bit (3GB Ram). Nikakvih problema sa programima (95% programa u XP64 mozes instalirati normalno i ako su samo 32bit a oni koji su i 32 i 64 mozes korisiti u obje verzije) i driverima (dokle god su komponente novijeg datuma od unazad 2 godine recimo nece biti problema, neke starije rade a neke pak nikako ali sve se svodi na loshe dirvere ili support od proizvodjaca koji ga nema). Ovo sto kaze Roberto malo mi je cudno za Skype recimo jer meni rade i skype 3.6, 3.8 i 4.0beta na XP64bit bez ikakvih problema i rusenja tako da bi to ipak pripisao nekim problemam s njegovom inacicom tj. mozda su se registry malo pobrkali tokom vremena (kako to zna sa windowsima

).
Sto se tice ploca koje podrzavaju vise rama evo nove P45 sad imaju podrsku za 16GB tako da je vrijeme Home mashina sa puno rama stiglo (serverske Xeon ploce naranvo podrzavaju i 192GB ako bas trebas i to vec duze vrijeme). Za SW koji to moze iskorisitti ima ga na tone vec sad ali ljudi ga ne koriste cesto pa misle da je to glupost i kome jos treba vise od 4GB (sjetimo se samo poznate B.Gatesove izjave da kome ce trebati vise od 640kb RAMa

).
Sto se tice razlike ubrzini u odnosu na XP32bit nje bas i nema dok god si u gabaritima od 2-3GB rama a kasnije kad trebas vise rama koje ti 32bit OS nemoze pruziti niti nemas nekih mogucnosti nego preci na 64bit pa se sa time ne zamars vishe. Imao sam slucajeva da isti program radi u 64bit verziji 25-30% brze (rendering) a nekad je isto ili cak par posto sporije tako da nije bas neka relevantna usporedba tj. nema bas cvrstih cinjenica koliko je tocno brze i da li je uvijek.
Da rezimiramo:
ako trebas vise od 3GB rama - onda definitinvo 64bit