View Single Post
Staro 30.09.2008., 16:43   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Molim vas savjete oko kupovine

Pozdrav svima. Eto ljudi znam da svako malo netko trazi neku preporuku i onda usljede „smjrokazi“ na vec postojece teme. Sve sam ih skoro procitao, na raznim forumima,ali nekako uvijek fali nesto sto bi ti pomoglo bas... Ja trebam par savjeta. Uskoro kupujem prijenosnik. Ogranicen sam na Konikom, jer se kupuje na neki kredit.
Laptop mi treba samo za citanje teksta (citaj ucenje sa mnogo pdf-ova i ppt slajdova), surfanje, chatt na msn i sl. Dakle nista zahtjevno. Takodjer novci..pa do 4000 kn bi bilo ok. Napisati cu samo ono sto me zanima od osobina na lapu,tj. sto mi je vazno:
- Tih i hladan koliko je to moguce
- Kvaliteta izrade
- Dobar ekran za citanje teksta
- Da nema problema sa Wlan karticom jer cu se uglavnom tako spajati na net.
- Tipkovnica
- Opcenito da je stabilan i radi ok (ovo je sirok pojam znam
TIH u radu mi je VRLO VAZNO!!!Da nema nikakvih zujanja i krckanja i slicno..
Eto,ostalo sve nevazno jer imam doma stolni komp koji moze posluziti za sve ostalo.
E sad...razmislljao sam o lenovo N200 seriji.Neki ih hvale,neki ne. Onda Ima i lenovo r61 u konikomu,5600 kn. Probija budjet,ali ako ovi jeftiniji nemaju ove kvalitete sto trazim onda bi ga uzeo ipak. Acer,HP 6735,Asus i razni fujitsu siemens-i...sve to ima za malo para,ALI...sto da sada radim?? Nemam priliku probavati ih,a od oka ne mogu ocijeniti ni jednu kvalitetu od gore navedenih,osim tipkovnice za koju znam da je ok kod lenova. Ako moze neka smjernica ili savjet kako bi lakse odlucio. Ne bi htio previse opteretiti maminu mirovinu sa kreditom,pa gledam sto jeftinije,ali opet ako me nece sluziti kak treba onda nema smisla dati ni toliko novaca..
wireless_os je offline   Reply With Quote