Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Autor bego2
eh kud bas njih  cuo ja i to
usporedili sa kef coda 7, po meni je bolje zvučalo, dok je tipu čiji su zvučnici ašer bolje zvučao...ašer je nekako potank na bassu, jaki vokali, midovi i visoki da ne pričam, ajd za visoke jos moze proć ali žali može na midovi jedva da se čuju...sve islo preko diy-a lm3886 i nad cdpa...
malo ot-a
http://pce.hostili.com/images/P1010092vvp4.jpg
ec92

|
Pa di si Drazene?
Nisam bas sad skuzio ovo gore sto si napisao, ali cini mi se da si usporedjivao Usher s520 i Kef Coda 7. Te kefove nisam cuo, ali eto jesam te Ushere i stvarno zvucnici su na mene ostavili jako dobar dojam, i to po cjelom spektru, muzikalnost,, brzina i transparentnost su stvarno na visini, uostalnom moji utisci (C/P) sa audiofil.net:
Citiraj:
Evo sad smo napravili iscrpno testiranje CM1 i Ushera S520 pa evo rezultata.
Kao prvo, za vecinu vas koji ste sudjelovali na ovom threadu, a ja sam to stalno ponavljao, pojacalo nema gotovo nikakav utjecaj na boomy bas u mojoj sobi.
Prvo smo Relaxo i ja poslusali moj sistem onakak kakav je. Znaci Cm1 i moja CA elektronika. Ja znam kako taj sistem zvuci, to je bilo samo da kolega stekne sliku o systemu.
Nakon toga smo probali Cm1 i Nad 315 bee, razlike je bilo, ali , slozili smo se da je gotovo neprimjetna, znaci odnos Ca/Nad.
Nakon toga stavili smo Ushere i kolicina basa je bila znatno manja, ali opet nije nestala. Osvrnuo bi se malo na karakter Ushera, zvucnik je stvarno jako dobar, muzikalan, prozracan, nista na njemu nesmeta, iritira, stvarno komplatan, probali smo raznorazne vrste glazbe. Prednost nad CM1 je u tome sto u tim nepovoljnim uvjetima ne dolazi kao kod Cm1 do guranja odeđenih podrucja, tako je kod Cm1 bas stalno nekako naglasen, zbog toga su srednji dosta povuceniji (iako kod Bowersa i u za njega idelanoj slusaoni srednji malo povuceniji) a visoki malo napadni, vjerovatno zbog metalnog DNK visokotonca.
Ali ne govorim da je Usher bolji zvucnik, nego da jednostavno u mojim uvjetima svira znacajno bolje, nema stiskanja srednjih..
Zatim smo otisli malo dalje, pa smo zvucnike stavili (ushere) na kracu stranicu sobe, odnosno ispred radiatora i ono..cudo!!
Ni traga vise bommy basu, ostatak zvucne slike ostao je isti jer Usher se jako dobro snalazi u nepovoljnim uvjetima. Stvarno pomak koji se nije mogao rijest ni jednom komponentom, nego samo boljim smjestajem, u sobi.. Iskreno, navikao sam na bommy, pa mi je u par prvih minuta jednostavno falilo basa, ali nakon par uvodnih minuta sve je sjelo na svoje.
Onda smo naravno u taj polozaj stavili Bowerse, i oni su tu pokazali napredak, ali opet ne kao Usher, jer ipak za CM1 treba imat mjesta iza i sa strane, a to u mojoj sobi nema..
Zakljucak:
Usher U 520 je potvrdio sve ovo sto sam o njemu procitao po raznim testovima, kao njegu najvecu prednost bi itakao-muzikalnost. Znaci jednostavno trazi daljne slusanje, bez ikakvih i najmanjih tragova zamaranja slusatelja. Detalji, prozracnost, brzina, stvarno sve na nivou.Jos je plus sto je stavrno jako zahvalan za smjestaj. Ujednacenost po cijelom spektru, stvarno nista ne smeta, a svega ima, posebno finih detalja. Stvarno jako dobar zvucnik.
Bowers je isto potvrdio ono sto sam vec znao o njemu. Znaci to je mali zvucnika za nemale sobe, odnosno ako mu date 4m2 iza i sa strane onda ce vas on nagradit jako dobrim, detaljnim zvukom. Ako mu to ne date (kao ja) onda dobivate pravise basa, koji stisce srednjetonsko podrucje i ono je povuceno, a visoki su sami po sebi malo zivlji i na kraju u neadekvatnom smjestaju od Cm1 dobijete meni jako neugodan loudness efekt.. Znaci izdignuti bas i visoki, sredina suha i povucena.
Soba
Soba mi je stvarno koma, problem je u razmjestaju, taj straznji zid, znaci zvucnici lupaju direktno u taj prakticki goli zid i tu se iza mojih usiju stavara taj bommy. Da je soba umjesto 3x4, 4x4, odnosno metar dublja uvjeren sam da bi taj problem bio puno manje izrazen..
Ako cemo objektivno gledat, Usher definitivno bolje lezi mojoj sobi.Definitivno. i to u bilo kojem razmjestaju. I prelazak nsa CM1 na te Ushere bi donio odredjeni pomak nabolje.
Ali opet ostaj taj bommy, istina puno manje izrazen, ali opet prisutan. Imam par ideja kako bi se to moglo rijesit, naravno trebao bi vasu pomoc:
1. Zamjena Cm1 za Usere je vise nogo opravdana, jer se puno bolje snalaze u mojoj sobi, tako da cu to vjerovatno napravit.
2. Kad dodju Usheri, imam puno bolju situaciju i manje boomy basa za rijesit. Nacin na koji bi ja to rijesio je mozda dodatno iznutra dampirat kutiju, znaci jos unutra damping materijala, iako trebao bi mi netko iskusniji da mi to potvrdi ili negira, zapravo koliko to uopce ima smisla. Mozda probat sa nekim spuzvama u Br otvoru. I onda mozda neke difuzore po sobi, da se taj bas malo smiri.
3. opcija je razmjestaj po sobi, tako da zvucnici dodju na kraci zid, ali to je ujedno i najteze i najkompliciranije rijesenje i kao takvo bih ga ja izbjegno, iako bi s tim dobio mozda i najbolje rezultate, ali stvarno to je toliko komplicirano da, neznam, radje bi probao sa dampingom/difuzorima..
Jos jednom zahvala gosp. Ivanu (Relaxo) na volji i trudu..
|
Inace Drazene, vidim da si sad zabrijao na lampe, ali nadam se da znas da to ne rusi i da te lampe nemaju 300W RMS-a..To ti sluzi za HIFI, ne za nabijacinu nekog jeftinog komercijalno orijentiranog trance-a i sl..
Jel to neka nocna lampa za citanje? 
Inace sljedeci put kad ces dolazit u Zgb obavezno se javi..
|