Citiraj:
Autor Visage
Hm, o tom Benqu vec mitove slusam na temu citljivosti fonta. Senseye i ostale naljepnice cini se ipak nisu prazna nabrajanja. Jer koliko sam nasao, na nekoliko mjesta pere Dell 24-ku po kvaliteti slike i to kao unisoni zakljucak.
Ali ono sto me posebno intrigira za ovaj monitor je citljivost fonta. Jedno 10-tak usporedbi nadjoh u kojim je postao maltene referenca u prosudbi koliko je neki PVA ili IPS dobar prema njemu! Bas se istice sa fenomenalnom citljivoscu teksta. Ako je tako dobar na ATI-u i JelcVidiji, bojim se pomisljati kako bi izgledao sa Matroxovim GAA-om ali i opcenito sa Matrox tretmanom fonta.
Gradjanine ili neki drugi vrli Benq FP241W vlasnice, otkrij nam tajnu te fontovske istine? Zar je stvarno toliko poseban?
|
nema beda. samo mi dajte kaj hocete da istestiram i cime pa cu to napraviti.
kaj se tice dosadasnjeg iskustva, ovako nabrzaka:
-super boje
-ok crna
-nema vise blijedih mrlja kad je crna pozadina(famozno pozadinsko curenje svijetla preko rubova matrice) kao kod samsunga i della(ovo nije pljuvanje po firmama vec iskustvo s prijasnjih lcda)
-ghosting neprimjetan
-ostrina slike i njenih detalja (prvenstveno u igrama) je odlicna
-sam ekran ne bljesti previse, i onako, nije previse osjetljiv na pozadinsko osvjetljenje(recimo prozor iza leda)
-ugodnog izgleda i ergonomije(mozda da su malo bolje oznacene kontrole za upravljanje-recimo da imaju neke oznake kao brailovo pismo, da znam kaj stiscem)
-jos nekaj potpuno hebeno na tom monitoru..priključci. ali fakat su na njemu svi koji trebaju za spajanje sveg i svaceg na njega
-a kaj se tice fontova i opcenito rada u desktopu i officeu te inim programima...a kaj reci. Tog sam se i ja bojao, da ce reza 1920x1200(nativa) biti premala i jednostavno necitljiva i bla bla..ono nisam bio bas povjerljiv prema tome
ALI

....naprosto je monitor u tome odlican. nema titranja slike, razmucivanja fontova, nejasnih rubova i slicnih stvari koje sam znao vidati na raznoraznim elcedejima. mozda tome i ne priododajem posebnu paznju jer sam ionak malo u kucnom desktopu

, no kad jesam, stvarno je ugodan rad s njim.
eto, uglavnom sam jako zadovoljan tim monitorom. malo skuplje cijene u startu naspram konkurenata, monitor je jednostavno receno odlican. barem mome oku. tehnicki ga neznam opisati, recimo gamut boja ili neke specificne pro detalje, no kao korisnik koji samo gleda mogu ponoviti-odlicno.
znaci, rado cu ga istestirati, no trebam infoe kako i s cime, te kaj se trazi na testovima monitora...recimo, ono kaj inace ne vidim u njima je pitanje zagrijavanja..a ovaj, da smo iskreni, fino grije :;
eto...do testiranja