View Single Post
Staro 29.09.2008., 09:59   #1
ps-vrisak
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Lociranje kvara na laptopu

Laptop je forcebook (sad znam da ga nisam trebao kupit al prije 2 godine sam samo htio dobru grafičku da mogu nešto pametno igrat na njemu).

Kvar je sljedeći:
-prilikom paljenja laptopa ne pali se ekran, ekran je potpuno crn i kao što je kolega u prethodnom threadu rekao ne čuje se onaj tipični "klik", ventilatori rade
-kvar se prvi put ukazao prilikom paljenja (bar tako sestra kaže da ga je samo upalila i da nije radio)
-lap ima povijest pregrijavanja jer se njegova grafička grije kao blesava (restartiranje u ljetnim mjesecima)
-otvorio sam kantu i vadio dio po dio, jedina promjena je bila kada sam izvadio grafičku karticu te je tada ekran laptopa bio bijel umjesto crn

Po mom mišljenju kvar je ili u matičnoj ili grafičkoj. Moje pitanje je da li netko još zna kakvu metodu da ispitam pošto vadjenje grafičke i stavljanje u drugi komp baš nije mi opcija, a nošenje na servis već vidim da će biti jako pogubno po moj džep.

Evo da još malo crnim forcebook, pregrijava se, na grafičkoj su čak šerafi neki poispadali (kućišta šerafa koji drže cooler pričvršćenim), dugmići za pojačavanja zvuka na laptopu su ispali iz ležišta, pregrijavanje laptopa je nemoguće, uglavnom ljudi nemojte to kupovat zbog grafičke, budite pametniji od mene.

Hvala lijepa unaprijed na savjetima.

Edit: Konfiguracija laptopa:
Forcebook Atlas:
Intel pentium M 740 1,73GHz
1,5giga rama
HDD 60 gm
GeForce 6600128 mb
Na zalost sestra nije uspijela naci tip maticne na racunu moram provjeriti kad dodjem doma

Zadnje izmijenjeno od: ps-vrisak. 29.09.2008. u 10:34.
ps-vrisak je offline   Reply With Quote