McG: Slažem se s tobom da ima ljudi koji nikada nebi primjetili razliku u različitim TN panelima. Isto tako slažem se da ima drugih monitora (osim Samsungovih modela) da su jednako dobri.
Gledaj niti imam lcd, niti ću ga još dugo imati. Radio sam i na lcd monitorima većinom sa TN matricom. Ja vjerovatno ne bih primjetio razliku. Nije fora hoće li netko primjetiti razliku, fora je u tome da npr. monitor košta 2000 Kn sa Samsungovom matricom (koja aje rećemo da je bolja, nemam pojma jeli, a i ne zanima mene osobno. Vjerovatno je skuplja za proizvodnju) i sa ostalim ne-Samsung panelima.
Po meni (kada bi kupovao Samsungov lcd) nije stvar hoću li ja primjetiti razliku, stvar je u principu, hoću ono što plaćam. Ja hoću Samsungov monitor, a ne kućište od samsunga i neko drugo sranje unutra. Zato bi i trebalo bojkotirati sve Samsungove monitore sa ne-Samsungovim panelom.
Istva stvar je sa Dellom, kod njih treba bojkotirati sve monitore, zbog toga jer ih ovdje naplaćuju puno više nego u SAD-u, a pravdaju se nekakvom tržišnom politikom.
Ali to stvar što bi ja bojkotirao ništa ne znači.
Ako se nekome sviđa Samsungov monitor (čak ako i samo zbog dizajna), i ako je zapeo za taj monitor, onda neka kupi taj monitor sa Samsungovim panelom.
Nemorate sveko malo tupiti svima kako ne bi primjetili razliku i ta sranja. To se u ovoj temi i mnogim drugima spominje.
Koliko ja znam forum je da bi ljudi tražili pomoć oko onoga što sami ne znaju, vi ne morate odgovarati ako nećete.
Znači zaključak: Ako čovjek traži Samsungov monitor sa Samsungovom matricom, ako znaš gdje ga može naći reci mu, a ako znaš jednako dobre druge monitore predloži mu to. A nemora se uvijek ići u glupe raspreve.