Stvarno ne zelim da ovao ispadne nekakva obrana callidusa (to ce sam valjda raditi), nego da razjasnim jednu stvar i da kazem svoja iskustva s njim (a kupovao sam od njega dosta).
1. Sva roba koju on nabavlja i prodaje je porijeklom od veletrgovaca iz Austrije i Njemacke, tako da me uopce ne cudi da je Dell na njemackom jeziku. Dakle, nema veze gdje je laptop proizveden, bitno je
na koje trziste ide. Tvoj XPS1530 najvjerovatnije i jest bio proizveden u Americi ali je isao na veletrgovca u Austriju (ili Njemacku), a oni za ta podrucja rade lokalizaciju. Meni osobno su poznate sve mane i prednosti te robe ali su mane (drugi jezik i potreba reinstaliranja sustava) lako zasjenjene dobrim stvarima (velika enter tipka koju US tipkovnice nemaju i manja cijena nego da sam uzeo u Hrvatskoj). I samo je po sebi razumljivo da on nece ici raditi stampu nasih slova na tipkovnici nego ce staviti naljepnice. I velike firme ponekad to rade a ne pojedinac kao on. Na mojoj G15 v2 tipkovnici svi su se nastampani/nalijepljeni znakovi vec ogulili. Stara je 4 mjeseca a ja nisam neki daktilograf. Toliko o kvaliteti "velikih" trgovaca.
Sta je tebi callidus rekao - ne znam, ali, u mom slucaju, ja sam bio upoznat sa time kad sam od njega kupio prvi komad hardvera. To sam htio razjasniti.
Dalje - kod njega sam uzeo slijedece (prisjecam se nabrzinu, mozda i nesto preskocim) u zadnje tri i pol godine otkad ga znam:
- Dva dual core Opterona
- Dva kita DDR memorije
- Jednu 8800GTX karticu i jos jednu koje se ne sjecam
- Asus A8Js laptop
- Fujitsu-Siemens laptop za rodjakinju
- 20" Dell 2005FPW monitor
- jos nekih stvarcica kojih se ne sjecam
U svim slucajevima bio je maksimalno korektan i nisam imao nikakvih problema sa hardverom kupljenim od njega. Kada je Asus laptop poceo raditi probleme poslao ga je na servis bez ikakvog kompliciranja i isto tako ga dostavio meni.
Sto je bilo sa tom tipkom koja se slomila, ne zelim u to ulaziti, posto je previse varijabli u prici i nije na meni da otkrivam sta je posrijedi.
Toliko od mene, ja se iskreno nadam da ce se stvar rascistiti povoljno za tebe i za njega.