View Single Post
Staro 27.09.2008., 00:01   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Func Pregled postova
Stavi novi bios. Procesor ti nije podržan u trenutnoj verziji.
svakako probati sa fleshanjem biosa, evo i autoru teme link za doticnu plocu koju ima: GA-P35-DS3R. nista lose nece samoj maticnoj biti, moze biti ili jednako ili bolje.

jer (povuceno sa gigabyte-ove stranice za tvoju maticnu, po revizijama):

REV. 1.0 -> Intel Pentium Dual-Core E5200 / 2.50GHz / 2MB / Wolfdale / 45nm / M0 / 65W / 800 / F12

REV. 2.0 -> Intel Pentium Dual-Core E5200 / 2.50GHz / 2MB / Wolfdale / 45nm / M0 / 65W / 800 / F12

REV. 2.1 -> Intel Pentium Dual-Core E5200 / 2.50GHz / 2MB / Wolfdale / 45nm / M0 / 65W / 800 / F13a

boldano je ono vazno, koji ide bios po revizijama. ako imas posljednju verziju ploce (2.1) osuden si na jos "neprovjereni" bios, koji najcesce se uzme kao pouzdan. ali izaci ce provjereni, ako bas imas rev. 2.1, stavi posljednji (F13a) pa ubuduce stavi noviji koji nije beta.

samo jedna vazna napomena, ovo je prva revizija maticne, a postoje jos dvije (2.0 i 2.1). najcesce u donjem lijevom dijelu maticne ploce pise koja je revizija, otvoriti kuciste i pogledati. pise 100%, ako ne na tom mjestu, negdje pise REV. xyz. shodno koja je rezivija, klikne se na odgovarajuci link od gore navedenog linka (rev 1, 2.0 ili 2.1, ispod naslova pise), skine se posljednji ((provjereni)) bios, i flesha. preporuka sa cim fleshati - @BIOS koji se takoder moze skinuti sa linka koji sam gore naveo. cas posla, minutu - dvije.
jedino nakon fleshanja treba uci u bios, i loadati default postavke.

a vidim da nemas neki 775 cpu sa strane, steta. morat ces nekako kod nekoga zamoliti neki stariji 775 procesor, ili nekome platiti u servisu xyz novaca, ili nekom clanu iz tvog grada koji je voljan pomoci covjeku u nevolji.
ako je procesor ispravan (a ne vidim razloga zasto nebi bio, jer je nov), i ako je maticna ispravna (a to ces vidjeti kad krenes fleshati jer trebas ugurati drugi proc, jel, logicki), nakon fleshanja bi trebalo sve sljakati 5/5.

Burko je offline   Reply With Quote