View Single Post
Staro 26.09.2008., 22:31   #1
Thiniad
Premium

Thiniad's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
(riješeno) Komp ne radi i ne vidi se slika na LCD-u

Evo ovako prvo konfa:

Coolermaster CM690
Gigabyte P35-DS3R
Intel Pentium Dual Core E5200
2x1gb Kingmax Mars 800mhz
Sapphire HD3870 Atomic 512mb
2xWD Caviar 320gb sata
Corsair VX450w
Samsung 2232BW

Problem je ovakav: komp se jednostavno neće pokrenut u bios i dalje (inače friški komp bez os-a).

Radi kučište, grafička, monitor, psu, memorija (probao sam drugi kingmax koji znam da radi i neće se pokrenut), hardovi rade. Ono za što ne znam dali radi je matična i proc. E sad, ventovi se vrte na matičnoj tj. cpu fan, i nb i sb se griju što valjda znači da ima struje u matičnoj. I čujem neki jedan kratki beep ali u mom kučištu nema speakera tak da ne znam odakle dolazi taj beep. Premještao sam memoriju i vadio jedan po jedan pri pogonu i bez pogona, i tu ne izlazi beep, vadio sam i grafičku isto tako nema beep. I dalje se čudim odakle dolazi onaj beep osim ak psu il grafa imaju nekaj.

Procesor fakat ne znam jer nemrem testirat na drugom kompu i njegov vent se pokrene pri startu i mal stane pa opet pokrene što znači da postoji POST, i vrti se sporo (al to se promijeni u biosu kolko znam). Nikakvu sliku ne dobivam na monitoru, probal sam dva monitora, dva kabla, dvije grafičke i dalje ništa. Ištekao sve van uštekao sve nutra i ništa. Sad jedino mislim da je proc otišao ili možda čak matična (al kak onda cpu vent radi i nb i sb griju??). Zaboravil reć da i ne registrira tipkovnicu, probao sam ps2 utor i usb i nikakve lampice ne svijetle na tipkovnici.

Bil bi super kak bi nekog mogo sve testirat, pogotovo cpu i matičnu al ne znam nikog da zna sa kompovima. Kad bi mi neko testiro onda bi lako utvrdil šta je problem pa odnesel na reklamaciju (cpu adm, mbo vemil). Dalje neznam šta da radim il isprobam... Help please!

Zadnje izmijenjeno od: Thiniad. 26.09.2008. u 23:17.
Thiniad je offline   Reply With Quote