Završio sam S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (prologue). Zadnji dio igre je vrlo zanimljiv (i težak). Počevši od pustog grada, bolnice, pa do nuklearke. Točno je da je dio u nuklearci prekratak, nije razrađen kao (pravi kraj) u 'Shadow of Chernobyl'.
A ono što pravi najviše problema je X-Ray engine (1.5.04). Zbog njega se igra (pre)često ruši. Npr. kod mene je bio slučaj da sam htio napraviti sve preostale questove (one koje nisam završio na samom početku igre) prije nego prijeđem u grad Limansk (iz 'Red Forest' zone). Tako sam se vratio ponovo u 'swapm' zonu, napravio tamo sve što sam mogao, potom otišao u 'cordon', i tamo završio sve preostale questove, ali kada sam htio pješice preći u 'garbage' igra bi se rušila (tj. X-Ray engine). Niti sa 'guideom' nisam mogao prijeći u 'garbage'. Igra mi je jedino dopuštala da se vratim u 'Red Forest'.
Ono što je indikativno, a što se (ako se dobro sjećam) pojavljivalo prije zadnjeg patcha i u 'Shadow of Chernobyl' je to da se zadnji 'save game' nikako ne želi učitati (a svaki drugi hoće, pa bila to ista situacija kao u zadnjem 'save game-u', samo snimljena pod drugim imenom). Moram napomenuti da se ovo kod mene počelo događati kada sam prešao otprilike 2/3 igre, odnosno kada sam se iz 'Red Foresta' vraćao u ostale zone.
Nažalost, ekipa iz GSC Game World-a niije dokraja debugirala i optimizirala X-Ray engine. Nažalost, jer S.T.A.L.K.E.R. (i Shadow of Chernobyl i prolog Clear Sky) su na mojoj 'top 10' listi igara svih vremena.
Und in des Schiffbruchs Knirschen
nicht zu zagen.
Zadnje izmijenjeno od: Dr. Faustus. 09.10.2008. u 15:38.
|