@fanatic
Pogledaj mu posta samo, nabrajalice, bez ikakvog tehnickog zargona, pun roling smajlija, bez ikakvih podloga, on meni govori da mu dam slike neke, covjek ne zna da interpretira sta procita a analizirao bi slike. Pita me u LCD temi odakle mi oni linkovi

Pa sta dalje komentarisati, samo se smijati.
SilentExeption, ti i ja mu govorimo da nije tako on i dalje po svom.
@dugixy
Nije ovo politika kume da se razilazimo u misljenjima, ovo su tehnicki standardi i cake koje su cinjenica a ne Dexterov laboratorij pa da radi kako god spojis. Takodjer su po pravilu, po forumima problem, ovakav tip ljudi koji svojim netacnim savjetima i neznanjem uvjeravaju druge ljude (laike medju koje i sami spadaju) u neisplatne i pogresne odluke oko kupovine dajuci im pogresne savjete.
@adisabeba
Posto si bezobrazno tvrdoglav isad cemo i to rijesiti.
Dakle uhvatio si se za jednu tako prostu recenicu koju ti ocigledno treba razloziti na proste dijelove;
Citiraj:
Autor Nani
Nije prednost DG720 nad 1200ES samo sto ima jedan vise HDMI, jer gledaj, zvucnike koje kupis ces spojiti na av receiver, a preko av receivera ce ti biti povezane sve ostale komponente sa zvucnicima.
Dakle ako budes nesto u buducnosti spajajo preko tv-a a ne preko av-receivera neces moci iskoristit taj 5.1 sistem za koji dajes novac.
|
Citiraj:
Autor adisabeba
Glupost. Optikom povezes tv s reciverom i to je to. Koristis 5.1 sustav.
|
|
Dakle nije bilo rijeci o 5.1 zvuku sa televizora, vec prenosu naprednih DD algoritama sa ostalih komponenata poput PS3, blu-ray/DVD playera i HD receivera, kao sto mozes i da procitas to sto je crvenim boldirano i podvuceno.
SAMO DA SI BIO U STANJU DA KAKO TREBA PROCITAS NAPISANO!
Pa sam ti naveo cinjenicu koja glasi;
Citiraj:
Autor Nani
HDTV moze jedino izbaciti DD ili DTS sa svog INTERNOG TUNERA preko optickog outputa a ne da radi pass- through drugih uredjaja koji su spojeni na njega, jer televizori ne mogu razdvojiti sliku i zvuk koji im donosi HDMI kabal pa zato takav nacin dobijanja 5.1 zvuka za druge uredjaje nije moguc.
|
Nadalje;
Citiraj:
Autor Nani
Da znas sto ne znas, da prilikom konekcije komponenti direktno na TV preko HDMI-a Dolby Digital se prenosi ali ga tv ne prenosi onda preko optickog kabla na av receiver.
Razlog je HDCP-a koji sprijecava pass-through digitalnog zvuka da ne bi moglo doci do kopiranja.
Dakle nije najbolji nacin onakav kako si ga ti napisao.
Najbolji nacin je sve ako se moze koristiti preko av receivera i to preko HDMI 1.3 kablova i inputa.
Ako to nije slucaj, onda se HDMI ili komponentnim kablovima povezu dati uredjaji sa tv-om da bi dali sliku a zvuk se dobije direktnim povezivanjem uredjaja sa av receiverom preko optickog kabla a ne preko TV-a, kako si ti naveo!
|
Da li ti se mangupe treba jos nesto nacrtati, podvuci, napisati i objasniti?