View Single Post
Staro 25.09.2008., 21:12   #17
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
@Adisabeba: Ja fakat ne kužim što tebi nije jasno. Ako npr. spojiš blueray player na HDMI konektor na televizoru (zbog nedostatka ulaza na receiveru), nećeš moć dobit digitalni zvuk na receiveru iako spojiš televizor optikom sa receiverom. Zbog HDCP-a. Koji sprijecava pass-through digitalnog zvuka da ne bi moglo doci do kopiranja. Ali ne možeš napraviti ovo što si ti rekao.

Možeš dobiti digitalni zvuk na receiveru ako spojiš blueray player optikom na receiver. Al kao što je Nani naveo, to je samo gomilanje kablova. Zato višak HDMI konektora na receiveru nije na odmet.

Meni je sve jasno. Stvar je u tome da je Nani rekao da ako covjek spoji direktno nesto u TV da onda nemoze imati 5.1 zvuk. 5.1 zvuk se moze dobiti i iz analognog sterea. Netreba ti digitalni signal za to.To je cinjenica. Ja nigdje nisam spominjao nikakav DTS passthrough niti digitalni zvuk. Moj post je bio jako jasan.Mozda ti bude ovako jasnije...

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Dakle ako budes nesto u buducnosti spajajo preko tv-a a ne preko av-receivera neces moci iskoristit taj 5.1 sistem za koji dajes novac.

Citiraj:
Autor Adisabeba Pregled postova
Glupost. Optikom povezes tv s reciverom i to je to. Koristis 5.1 sustav.
Optikom iz razloga jer je JEDNA zica koja daje bolju kvalitetu zvuka. Nigdje ja ne spominjem digitalni zvuk ili dts

Citiraj:
Autor Adisabeba Pregled postova
Dolby Pro Logic IIx
DTS Neo: 6
Za visokointeligentnog....

Citiraj:
A newer Dolby Pro Logic IIx system is also now available, which can take stereo and Dolby Surround (sometimes called Dolby Stereo Surround) source material and up-convert it to 6.1, or 7.1 channel surround sound. Dolby Pro Logic IIx also takes signals intended for Dolby Pro Logic II, and up-converts them to a 6.1 or 7.1 channel surround sound.
Citiraj:
DTS NEO:6, like Dolby's Pro Logic IIx system, can take stereo content and convert the sound into 5.1 or 6.1 channel format.
Citiraj:
Nije ti palo na pamet da preko komponentnih ulaza dobijes sliku a preko optickih 5.1 zvuk i to sve preko av receivera.
Kao sto rekoh to nije direktno spajanje

Citiraj:
Kazes dobit ces DD i DTS zvuk, , znaci tv ima u sebi ugradjene hardwerske dekodere za 5.1 zvuk pa moze napredne zvucne algoritme da proslijedi, koje primi od uredjaja do av receivera.
Za Nobelovu nagaradu te treba predlaozit.
Prvo nauci sto znaci DTS neo pa komentiraj. Stvarno nemas pojma o cemu pricas. Za nepovjerovat.

Citiraj:
Moj IQ deficitarni prijatelju, nisam ni ocekivao od tebe da ces shvatiti decidno i tehnicki jasno opisan i napisan post.

Ja se ne mogu praviti pametan a ni glup, pisem cinjenice koja sam procitao i naucio bez izmisljanja tople vode.

Dakle mene ne zanima da li Je Pioneer imao prosle godine bolji prikaz boje, ove nema, niti se uljuljam na minimumu znanja da tretiram bilo koji brand kao neprikosnoven.

Takodjer bi ti predlozio da procitas cijeli ovaj topic od pocetka i da ga dobro izanaliziras, jer nekom treba malo da shvati neke stvari a nekom malo vise.

Predlozio bih ti u buducnosti da se ne identifikujes sa tehnikom jer onda mozes postove i objasnjena shvatiti vrlo subjektivno, da roba koju si kupio nije dobra, tj da tvoj izbor ne valja dakle samim tim i TI.

Takodjer bih ti predlozio da napises post u kojem ces koristit vise tehnickih termina sa jasnim objasnjenjima i navodima umjesto kilometarskih postova od kojih niko nema koristi.

Meni je zao sto se ti osjecas prozvan i zelis da si na silu u pravu, ali to ne mozes ostvariti vrijedjajuci nekog sa minimumom informacija, vec sa znanjem i samo znanjem kojeg ti na zalost nemas.

Tvoj post ne da nije bio jasan nego je bio bijedan pokusaj izvlacenja (drugo nisam ni ocekivao od tebe). Prvo kazes da oprema spojena direktno HDMI-em u TV nemoze imati 5.1 zvuk (glupost stoljeca), da bi nakon toga isao pricati da se 5.1 zvuk moze dobiti ako se podjeli zvuk od slike (kakve to ima veze s HDMI-em i direktnim spajanjem? ), da bi na kraju rekao isao vrijedjati (u nedostatku argumenata) jer i sam znas da pricas gluposti. Znalce molim te mi reci koji TV ti imas i koju opremu za slusanje istog. Da vidim od kuda dolazi to svo tvoje znanje.I slike molim tako da vidim dali to tvoje baljezganje ima nekakvu podlogu osim pukog citanja CNET-a (THE site for HDtv ) i gubljenja vremena po forumima.
Adisabeba je offline   Reply With Quote