View Single Post
Staro 25.09.2008., 09:39   #29
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
ma ljudi seru malo previse. instaliraju neku noviju linux distribuciju i kazu "jebote kako je ovo super, imas softvare za sve vec instaliran" ali kad to isto radi MS onda je sranje?
Poimas li ti razliku izmedju Linuxa, Windowsa i Linux distribucije? Apsolutno je trivijalno ne instalirati ili instalirati neki drugi browser (ili koji god komad softvera) u vecini Linux distribucija. Sam Linux (a to je iskljucivo kernel) te ni na koji nacin ne tjera da koristis nesto sto ne zelis. Microsoft svojim implementacijama to ne radi i time krsi, iako prastari, Shermanov Antitrust Act.

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
A vi stvarno mislite da je Microsoftu stalo do home usera? Ajde neka dignu dva prsta oni koji su kupili Windoze (da da i ja mislim), pa zašto bi se onda trudili i podilazili zahtjevima home usera?
Dosta ih i kupi, bilo s laptopom (izglednije) ili s brand masinom. Ok, retail kupi rjetko tko, ali opet...

Citiraj:
Živi se od poslovnih subjekata koji manje više traže AIO riješenje po pitanju OSa jer nebudu oni (Itijevic neke tvrtke) teti Katici dizali winamp, IrfanView, vlc itd..kako bi kolegicama s posla mogla pokazati slike s ljetovanja, slike sa svadbe ili cool filmek kak ona pleše s preplanulim talijanom.
Cekaj malo, o cemu ti pricas? Pa sto ne radis ti u nekakvoj banci ili tako nesto? Ne znam sto se promijenilo od doba kad sam ja bio u IT sektoru jedne velike banke, ali tamo su Windowsi bili sve samo ne onakvi kakvi dolaze po defaultu...

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Problem je s windowsima u biti to što kod nas ljudi nemaju naviku kupiti software, da kad im nešto treba izvade kreditnu karticu iz bungolara lako na netu za 10min nađu program za winse bilo koje namjene koji će odgovarati njihovim potrebama, na linuxu se isto to može imati ali (iz izuzetak SuSea i ubuntua) ipak uz malo dodatnog znanja, ovako sljedi nazivanje "susjedovog malog koji se kuži" ili "frenda koji to ima u malom prstu" a svi znamo kako ti pozivi izgledaju i kolko vremena i živaca troše...
Danas gotoo svaka distribucija ima paketni sustav, bolji ili losiji, koji je trivijalniji od svake Windows instalacije. Ispada da ti je gotovo lakse buildat program iz sourcea nego instalirat danas nesto pod Windowsima (pa ti treba nekakav instaler koji nemas, pa DirectX 9c, pa NetFramework ali tocno verzija koja se trazi, nedaj Boze visa ili niza, i ostale takve i slicne pyzdarije...)

Citiraj:
S druge strane Bubba (bar mislim da je on to rekao ) je u par navrata rekao (i tu je u pravu) da MS ima jednu dobru osobinu - zacrtava standarde (i ima ih snagu progurati) zato i jesu to što jesu i netreba se zavaravati - oni će još duuugo biti etalon na PC platformi...

Standarde? Koje standarde? Standarde radi ISO, IEEE, ANSI i slicni. Pogledaj samo IE - tol'ko o standardima... Ruku na srce - PC je valjda jedna od najnestandardiziranijih platformi ikada. Microsoft tu nimalo ne pridonosi da bude suprotno...

Citiraj:
Autor Shifty Gypsy Pregled postova
Ovakvi se meni svidaju
Bojim se da ih nemas pravo koristiti.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote