View Single Post
Staro 25.09.2008., 09:24   #6
Index
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
6635 kn, btw praduša veli da je slika super ali da monitor ipak nije za dizajnere profiće već spominje semi-pro...zanimljivo...pa da, čini se da profić nemre izbjeć 10 somova za dobar LCD.....govorim stvarno o jako zahtjevnim ljudima naravno...za nas je ovo pila....
Da, upravo tako, da se profesionalno bavim fotografijom, onda bi uzeo CG eizo, ali to bi onda koštalo 2x više nego ovaj model, međutim i ovaj ima sve moguće za podesit jednako kao i CG model.
Temperaturu boja sam stavio na 7000 kelvina jer mi je onda bijela nekako prirodnija, po defaultu je 6500 kelvina, ali je onda bijela malo jača.
Zaboravio sam spomenuti da ima i automatsko podešavanje svjetline i senzor koji monitoru šalje info o svjetlini prostorije, pa on onda dodaje ili spušta onoj vrijednosti svjetline koju si korisnik namjesti. Ovo se naravno može isključiti.

I na kraju Eizo sam odabrao i zbog kvalitetete, a i zbog toga što im cijena u Hrvatskoj nije nabijena u odnosu na cijenu vani, kako je slučaj sa nekim drugim markama.
Iako ima 24" monitora koji su duplo jeftiniji od ovog, ja mislim da ovaj vrijedi svake kune.
Index je offline   Reply With Quote