Citiraj:
Autor gnomisa
6635 kn, btw praduša veli da je slika super ali da monitor ipak nije za dizajnere profiće već spominje semi-pro...zanimljivo...pa da, čini se da profić nemre izbjeć 10 somova za dobar LCD.....govorim stvarno o jako zahtjevnim ljudima naravno...za nas je ovo pila....
|
Da, upravo tako, da se profesionalno bavim fotografijom, onda bi uzeo CG eizo, ali to bi onda koštalo 2x više nego ovaj model, međutim i ovaj ima sve moguće za podesit jednako kao i CG model.
Temperaturu boja sam stavio na 7000 kelvina jer mi je onda bijela nekako prirodnija, po defaultu je 6500 kelvina, ali je onda bijela malo jača.
Zaboravio sam spomenuti da ima i automatsko podešavanje svjetline i senzor koji monitoru šalje info o svjetlini prostorije, pa on onda dodaje ili spušta onoj vrijednosti svjetline koju si korisnik namjesti. Ovo se naravno može isključiti.
I na kraju Eizo sam odabrao i zbog kvalitetete, a i zbog toga što im cijena u Hrvatskoj nije nabijena u odnosu na cijenu vani, kako je slučaj sa nekim drugim markama.
Iako ima 24" monitora koji su duplo jeftiniji od ovog, ja mislim da ovaj vrijedi svake kune.